Skip to main content

Øbro og Benjaminsen stærkest i Danish Spring sprinten

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Andrine DS sprint 2022 start

Andrine Benjaminsen koncentreret i starten

Solen strålede i forårsvarmen da Danish Springs traditionelle sprint blev afviklet på Roskilde Universitets Centers område. Det var første større sprintkonkurrence på dansk jord her i VM-året. Banelægger Andreas Boesen havde kreeret udfordrende baner, hvor deltagerne blandt andet skulle være gode til at stille om mellem navigation i korridorerne mellem centerets bygninger og åbne græsområder, hvor man skulle stille om til ikke at løbe for langt, når området skiftede karakter. Med publikumspost tæt op ad mål var det muligt at følge deltagerne fra målområdet både tidligt på banen og på den afsluttende stigning op mod sidsteposten.

Det blev favoritsejre i begge senioreliteklasser. Den dobbelte sølvvinder fra VM i Tjekkiet sidste år, norske Andrine Benjaminsen, der repræsenterer danske OK Pan Aarhus, var over 50 sekunder foran toeren, Nicoline Friberg Klysner fra FIF Hillerød. "Det var et ret godt løb, jeg kom hjem fra sprinttræningslejr i Italien færst på ugen og var super motiveret for at løbe Danish Spring Sprint. Jeg var dog lidt træt, men fik holdt godt sammen på det og havde et godt løb" fortalte Andrine, der dog også fortalte at hun nu skulle hjem og slappe af efter en hektisk træningsperiode, så hun kommer ikke til start de to næste dage i Danish Sprint.

Andrine DS sprint 2022

Andrine Benjaminsen passerer publikumsposten

"Der var mange poster at holde styr på, men jeg synes det gik OK", fortalte Nicoline Friberg Klysner, der dermed var bedst af de danske landsholdsløbere, men Josefine Lind, OK Gorm og Hedvig Valbjørn Gydesen, der netop er hjemvendt fra et længere ophold i Norge, var blot 7 og 14 sekunder efter, så der var kamp til stregen i danskeropgøret i klassen.

Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK havde en noget mindre margin ned til Mads Møller Skaug, OK PAN Aarhus, der sluttede 12 sekunder efter. Af andre unge løbere skal også nævnes, at Malte Kjær Hemmingsen fra FIF og Jeppe Edvardsen fra OK SNAB blot var 17 og 18 sekunder efter.

"Jeg havde på forhånd lagt en taktik om at det ville blive meget højre-venstre på vejvalgene, så jeg regnede med at skulle tage hurtige beslutninger og udføre det godt. Jeg havde et lille svaj på næstsidste, men ellers udførte jeg det godt", fortalte vinderen.

Emil DS sprint 2022

Emil Øbro på vej mod mål

Herrejunior havde et benhårdt opgør, da Asbjørn Kaltoft fra OK Pan Aarhus og Mathias Buchgreitz fra Søllerød OK delte førstepladsen 3 sekunder foran Jonas Damm Als også fra fra OK Pan Aarhus.

Asbjørn og Mathias DS sprint 2022

Dødt løb mellem Asbjørn og Mathias

Damejunior bød på svensk sejr til Lisa Åkesson fra IKHP, mens Sigrid Høyer Staugaard FIF Hillerød og Amalie Ertmann fra Allerød OK på de to næste pladser var henholdsvis 26 og 44 sekunder efter.

Amalie og Sigrid DS sprint 2022

Tæt dyst mellem Amalie og Sigrid

På DOFs facebook side kan du se Emil og Andrine fortælle om deres løb, mens du her kan se alle resultater fra Danish Spring sprinten. Danish Spring fortsætter lørdag og søndag med mellem- og langdistance i Bidstrup Skovene. Der er salg af vakante og åbne baner, så det er bare at møde op, hvis du ikke skulle have fået dig tilmeldt.