Skip to main content

Gjøtterup og Bock Bjørnsen bedst i Danish Springs mellemdistance

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Solen var taget med de ca. 25 km mod sydvest, da Danish Spring flyttede fra by til skov. Banelægger Finn Skouenborg fra arrangørklubben Holbæk OK stod klar med teknisk krævende baner med mange poster i det kuperede og løbsteknisk udfordrende terræn, hvor ris og træer i skovbunden stillede store krav til mikrovejvalgene og til at bevare den positive indstilling, når man følte, at terrænet spillede mere mod end med.

DSM 2022 H 21 1 og 2

Andreas Bock Bjørnsen og Arvid Nord kæmpede om sejren

I herresenior var Andreas Bock Bjørnsen fra OK Pan Aarhus bedst til at løse den opgave. Efter at være blevet diskvalificeret i fredagens sprint, kom Andreas således stærkt igen og var 17 sekunder hurtigere end Arvid Nord fra IKHP i Sverige. Jeppe Edvardsen fra OK SNAB præsterede igen på højt niveau, idet han på 5. pladsen var 2:33 efter vinderen.

DSM 2022 D 21 1 og 2 og 3

Top 3 i dameeliteklassen

I damesenior var der danske landsholdsløbere på de 4 første pladser, deraf de tre første inden for blot 46 sekunder. Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK viste med sejren, at hun er ved at genfinde takterne fra den imponerende 13. plads på denne distance ved VM i Letland i 2018. Nicoline Friberg Klysner fra FIF måtte se sig henvist til endnu en andenplads, denne gang dog blot 27 sekunder efter. Josefine Lind fra OK Gorm var atter lige i hælene på Nicoline på tredjepladsen - denne gang 19 sekunder fra andenpladsen.

DSM 2022 H 20 1 og 2

Topduoen i herrejunior-eliteklassen

I herrejunior var der genvalg til toptrioen fra fredagens sprint, men her på mellemdistancen med Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus som klar vinder 1:09 foran Mathias Buchgreitz fra Søllerød OK.  Jonas Damm Als også fra fra OK Pan Aarhus var denne gang yderligere 22 sekunder efter Mathias. Det bliver interessant at se, hvordan de tre placerer sig indbyrdes i søndagens afsluttende langdistance.

DSM 2022 D 20 1 og 2 og 3

De tre bedste damejuniorer på mellemdistancen.

I damejunior var der genvalg til topduoen fra fredagens sprint. Lisa Åkesson fra IKHP var dog her på mellemdistancen blot 4 sekunder foran Sigrid Høyer Staugaard FIF Hillerød, så også mellem de to kan vi håbe på en spændende dyst på søndagens krævende langdistance. Laura Bobach fra Rold Skov OK fightede sig til en flot tredjeplads i klassen.

Alle resultater fra dagens mellemdistance kan findes på Danish Springs hjemmeside.

Søndag venter samme stævneplads til Danish Springs afsluttende langdistance. Herreeliteløberne kan således se frem til en styrkeprøve på 18 km, mens dameelites 11,9 km nok også skal skille fårene fra bukkene. Herrejunior med 12,7 og damejunior med 8,2 ventes også at byde på udslagsgivende baner.

Lørdag havde mange valgt at lægge vejen forbi og købe en vakant eller en åben bane. Den mulighed findes igen i morgen, men husk, at det er natten mellem lørdag og søndag, at Danmark stiller om til sommertid, hvorfor uret skal stilles en time frem.