Skip to main content

Danish Spring - atter forårsbebuder

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Andrine i AabenraaAndrine Benjaminsen fra OK Pan og Norge er blandt favoritterne i fredagens sprint

Efter nordjysk sæsonstart i bragende soskinsvejr i Skagen og årets første DM i Sønderjylland, er det nu den sjællandske forårsbebuder, Danish Spring, der står for døren. Efter Coronaudsættelse, der gjorde 2021-udgaven til et sommerløb, er Danish Spring retur i sidste weekend i marts med et brag af et program.

"Som arrangører ser vi frem til en normal sæson - ligesom før Corona. Og vi glæder os til at byde vores deltagere velkommen til tre gode konkurrencer", fortæller Jan Jacobsen fra arrangørklubberne, der ud over Jans OK Øst tæller OK Roskilde og Holbæk Orienteringsklub.

Traditionen tro tiltrækker Danish Spring stærke internationale navne og her i 2022 er der deltagelse fra alle nordiske lande i eliteklasserne. Med nogle af Danmarks bedste løbere på startstregen bliver det som altid spændende at følge, hvor de står i forhold til særligt de stærke svenske og finske løbere.

Fredag  står VM-medaljevinder Andreas Boesen fra arrangørklubben OK Roskilde klar med udfordrende baner på Roskilde Universitetscenters område lige øst for byen.

I Herreklassen vil blandt andre Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK og Mads Møller Skaug og Andreas Bock Bjørnsen fra OK PAN Aarhus blive udfordret af løbere som svenske Emil Öhlund og finske Jonny Donner.

Hos kvinderne må OK Pans norske verdensstjerne, Andrine Benjaminsen påtage sig endnu en favoritrolle, men formstærke Josefine Lind og de altid stærke søstre Nicoline og Cedilie Friberg Klysner vil sammen med Caroline Gjøtterup, Hedvig Valbjørn Gydesen og den nykårede danske natmester Mathilde Smedegaard Madsen fra Søllerød helt givet give Andrine kamp til stregen.

Juniorklasserne er ligeledes stærkt besat, så der venter en spændende konkurrence i Roskilde i morgen.

Terrænet lørdag og søndag er kendt som et af Sjællands mest kuperede områder, hvor der har været arrangeret talrige danske mesterskaber og europamesterskaber, ligesom Danish Spring og forløberen Spring Cup tidligere har været i området flere gange. Banelæggerne Finn Skouenborg og Jan Thiesen fra Holbæk OK lover udslagsgivende baner.

Arenaen for de to løb findes på det af mange o-løbere kendte kuperede græsområde lige vest for Avnstrup centeret ved Ny Tolstrup på Midtsjælland.

Andrine Benjaminsen er ikke på startlisten i weekendens løb, men til gengæld er Agnes Nørgård Kracht og den danske langdistancemester Annika Simonsen med på lørdagens henholdsvis søndagens startlister.

Skulle du ikke være blevet tilmeldt og have fortrudt med det fine vejr de kommende dage, er det muligt både at købe åbne baner og vakante pladser i de øvrige klasser ved henvendelse i stævnecenteret på løbsdagene. Læs mere på stævnets hjemmeside her.