VM: Landsholdet bookede tre pladser i mellemfinalen

| Nyheder 2021

2021 WOC MQ Miri

Efter weekendens to sprintdistancer rykkede VM-feltet tirsdag morgen ud i det kuperede tjekkiske skovterræn for at løbe kvalifikation til mellemdistance-finalen, der afgøres tirsdag eftermiddag.

Seks danske løbere stillede til start i det barske terræn, og tre af dem kom videre til finalen efter flotte løb.

2021 WOC MQ Line

Miri Thrane Ødum, Søren Thrane Ødum og Line Cederberg blev henholdsvis nummer 3, 5 og 5 i deres respektive kvalifikationsheat og kom således sikkert videre. De 15 hurtigste i hvert heat indløser billet til finalen.

2021 WOC MQ Soeren

Til gengæld lykkedes det ikke for VM-debutanterne Laurits Bidstrup Møller, Eskil Schøning og Annika Simonsen at kvalificere sig efter en god halv times løb med svær skræntorientering i den stenede skov.

Laurits Bidstrup Møller var tættest på en finalebillet af de tre med ca. to minutter op til 15. pladsen.

2021 WOC MQ Laurits

- Vi er rigtig tilfredse med de tre, der er gået videre. De har løbet nogle virkelig gode løb og ligger højt på resultatlisten i deres heat. Så det er fedt og lovende. Og så er vi selvfølgelig ærgerlige over, at de tre andre vi har haft i aktion, ikke kom videre, siger landstræner Tue Lassen.

Han er spændt på at følge finalerne -  og der er grund til at håbe på gode danske præstationer efter kvalifikationsløbet, mener landstræneren.

- Det giver gode forhåbninger. De ligger top 5 i deres heats og har løbet godt. De har fået selvtillid i at det er svært, men noget de kan finde ud af. Jeg tror de glæder sig til at komme ud i finalen og se hvad det kan blive til, siger Tue Lassen.

2021 WOC MQ Eskil

Mændenes finale begynder kl. 16 og Søren Thrane Ødum starter kl. 17.30.
Kvindernes finale begynder 17.30 - Line Cederberg starter 18.57 og Miri Thrane Ødum 19.07.

Følg med hos IOF - eller se med hos SVT eller NRK.