Skip to main content

Udtagelse til Juniorlandsholdet 2018

| Landshold

JVM holdet 2017

Junior-VM 2019 bliver en stor begivenhed for dansk orientering. En begivenhed der allerede inspirerer og motiverer mange unge talenter til at træne målrettet og drømme stort. Udtagelsen af juniorlandsholdet for 2018 afspejler i høj grad drømme og målrettet træning, og juniorlandsholdet har mærket den store interesse for at blive en del af juniorlandsholdet fra 2018. Hele 38 løbere har tilkendegivet deres interesse for juniorlandsholdet, og mange af disse løbere har i 2017 vist en flot udvikling i både træning og konkurrencer.

Formålet med Juniorlandsholdet er at give DOF’s største talenter bedst mulige rammer for træning og udvikling i et langsigtet internationalt perspektiv. Juniorlandsholdet skal være et miljø, der motiverer og inspirerer til udvikling og præstation, samt mere og bedre kvalitet i træning. 
Udvikling af nye talenter, og udvikling af kommende senioreliteløbere på internationalt niveau, er afgørende for elitearbejdet i Dansk Orienterings-Forbund. Det er derfor ekstra glædeligt, hvordan juniorlandsholdet kan mærke den positive udvikling som løberne på juniorlandsholdet har gennemgået i 2017. For 12 måneder siden var niveauet lavt, i et internationalt perspektiv, og det kom særligt til udtryk på drengesiden.

I dag ser det anderledes positivt ud og mange løbere har taget store skridt frem i deres udvikling. Juniorlandsholdet går derfor optimistisk ind til en ny sæson. Det bliver en sæson med fokus på fortsat udvikling af løberne - for vi er langt fra i mål endnu - og der bliver sat fokus på at skabe nye og større drømme.

Juniorlandholdet 2018 består af i alt 16 løbere, 6 piger og 10 drenge. Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar; Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus; Daniel Bentien Schmidt, Herning OK og Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød er nye på juniorlandsholdet.
Tre løbere, Caroline Finderup, OK Pan Aarhus; Josefine Lind, OK Gorm og Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK, rykker op i seniorklassen og vil kæmpe med om pladserne til VM, EM og World Cups i 2018.
Efter en sæson præget af store problemer med skader, træder Nikoline Holm Splittorff i 2018 ud af juniorlandsholdet. Juniorlandstrænerne håber at se Nikoline Holm Splittorff tilbage i landsholdstrøjen enten sidst i 2018 eller måske i 2019.

Følgende løbere er udtaget til Juniorlandsholdet 2018:
Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Aarhus
Lise Termansen, OK HTF

Drenge:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus
Daniel Bentien Schmidt, Herning OK
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK
Mads Skaug, OK Pan Aarhus
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
Malthe Poulsen, FIF Hillerød
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Aarhus
Mikkel Lyskjær, Farum OK
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Der skelnes i udtagelseskriterierne for 2018 mellem kriterierne for udtagelse til Juniorlandsholdsgruppen og udtagelse til mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC). Ved udtagelsen til juniorlandsholdsgruppen vægtes træningsindsats og -indstilling højst, mens der i udtagelser til mesterskaber i højere grad fokuseres på præstationer i de respektive udtagelsesløb.

Ligesom tidligere år kan der til enkelte af Juniorlandsholdets træningsaktiviteter, uddeles Wildcard til talentfulde løbere, som gennem en længere periode har udvist god træningsindstilling og-indsats. Allerede på nuværende tidspunkt har følgende løbere modtaget Wildcard til aktiviteter i 2018:
Alberte Kaae-Nielsen, Søllerød OK
Anton Løhndorf, Søllerød OK
Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK
Lasse Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Morten Örnhagen Jørgensen, OK SNAB
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde
Rune Østergaard, Søllerød OK

De specifikke udtagelseskriterier til Juniorlandsholdet, mesterskaber (EYOC, JWOC og JEC) samt Wildcard kan ses via nedenstående link.
http://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til Juniorlandstræner Jeppe Ruud på tlf. 28 15 12 00