Skip to main content

Udtagelse til Seniorlandsholdet 2018

| Landshold

SSMedaljerDansk Orientering fortsatte i 2017 den flotte stime med medaljer til VM. For fjerde år i træk vandt Danmark 3 eller flere medaljer til VM. Maja Alm, OK HTF Haderslev, vandt for tredje år i træk VM guld på sprintdistancen, og kunne sammen med Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering; Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde og Tue Lassen, Faaborg OK, med en sølvmedalje i sprintstafet fejre den fjerde danske medalje i træk i disciplinen. 

2018 byder på nye mål og mesterskaber, og med det nye stærke landstrænerteam bestående af Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg, så bliver det et velforberedt dansk landshold der skal kæmpe med om medaljerne. Første store mål er EM d. 6-13. maj i Tessin, Schweiz, og senere på året d. 4-11. august er årets store hovedmål VM i Sigulda, Letland. Derudover byder året på flere World Cup afdelinger og studenter-VM i Finland. Årsplaner og udtagelseskriterier kan findes på landsholdets informationsside, se mere her

Verdensklassegruppen 2018 består af 4 løbere, og med sin første internationale seniormedalje er Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde, ny mand i gruppen. Ny kvinde på landsholdet er Josefine Lind, OK Gorm, der allerede som junior har præsteret internationale resultater og derfor optages hun i U23 gruppen. Landsholdet 2018 består af i alt 14 løbere - 6 piger og 8 drenge.

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, har valgt at takke nej til en plads på landsholdet i 2018

Verdensklassegruppen 
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering 
Maja Alm, OK HTF Haderslev 
Andreas Boesen, OK Roskilde 
Tue Lassen, Faaborg OK 

Elitegruppen 
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Ida Bobach, OK Pan, Aarhus
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering 
Magnus Dewett, OK Snab 
Søren Bobach, OK Pan Aarhus 
Søren Schwartz Sørensen, FIF Hillerød Orientering 
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 

U23 gruppen 
Josefine Lind, OK Gorm

Eventuelle kommentarer bedes rettet til sportschef Lars Lindstrøm på e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..