Skip to main content

Ny landsholdsstruktur i DOF

| Landshold

Sydsamlig 2019 deltagerfotoDansk Orientering står over for en fantastisk begivenhed, VM 2020 på hjemmebane i Trekantområdet, men sideløbende med dette står DOFs landshold også overfor et generationsskifte. De løbere der gennem en lang succesfuld periode i 10’erne har været bærende kræfter på landsholdet, må forventes at afslutte deres landsholdskarriere, enten efter VM, eller inden for en kortere tidshorisont.

Landsholdet arbejder derfor, på både kort og lang sigt, efter to primære mål; at skabe topresultater til VM, samt at bygge fremtidens landshold der kan præstere i perioden 2021-2024.

For at skabe større sammenhæng mellem målsætninger og landsholdsstrukturen ændres DOFs landsholdsstruktur derfor i 2020. De nuværende senior- og juniorlandshold nedlægges og erstattes af en Verdensklassegruppe, Elitegruppe, Udviklingsgruppe og U18-aktiviteter.

  • Verdensklassegruppen arbejder målrettet mod at vinde medaljer til VM og EM.
  • Elitegruppen arbejder målrettet mod at udvikle kommende verdensklasseløbere i perioden 2021-24.
  • Udviklingsgruppen skal inspirere talenter og eliteløbere, med internationale ambitioner, til fortsat udvikling.
  • U18 aktiviteterne skal skabe drømme og give viden om eliteorientering til unge talenter i DOF.

Landsholdskoncept 2020

Nærmere beskrivelse af landsholdsstrukturen kan findes her: Landsholdskoncept 2020

Landsholdsgrupper for 2020 offentliggøres tirsdag d. 19/11 kl. 12

Ved spørgsmål kan Sportschef Lars Lindstrøm kontaktes på mobil 4196 9373 eller email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.