World Cup: Stærk sprint af Caroline Gjøtterup

| Nyheder 2019

2019 WOC MellemF CarolineGjotterup

Landsholdet rundede 2019-sæsonen af med sprintdistancen ved World Cup-runden i Kina, der bød på en udfordrende oplevelse for det store, stærke World Cup-felt tirsdag morgen dansk tid

Den historiske by, Songtang Village, gemmer på masser af smalle gyder og stillede store krav til løbernes evne til både at læse det meget detaljerede kort i høj fart og samtidig vælge de rigtige vejvalg.

En af de, der lykkedes godt var Caroline Gjøtterup. Hun blev bedst placerede dansker med en 21. plads i damernes sprint – hendes bedste resultat nogensinde på en international sprintdistance.

Det lykkedes efter en meget stabil præstation på de 3,2 kilometer, hvor Caroline lykkedes med at holde både tempoet og koncentrationen højt hele vejen rundt.

- Caroline løber et rigtig godt løb, hvor hun løber op til sit bedste niveau. Det var opløftende, siger landstræner Torbjørn Gasbjerg.

Cecilie Klysner tabte tid til post 1 og endte efter en stærkere afslutning som nummer 47 i det store felt.

Josefine Lind stillede ikke til start tirsdag.

Hos herrerne løb Jakob Edsen sig ind på en delt 33. plads. Et udenomsvejvalg til post 3 kostede sekunder, men fra post 5 og hjem sluttede Jakob stærkt af og løb sig knap 30 pladser op i World Cup-feltet. Emil Øbro blev nummer 84.

- Både Jakob og Cecilie - og egentlig også Emil havde større ambitioner end det og løb heller ikke supergode løb. Jakob gennemførte sine vejvalg godt nok, men blev nok for defensiv i orienteringen. Og det kom til at koste for mange sekunder. Det samme gælder Emil. Cecilie løber store dele af banen rigtig fint, men der var også nogle fejl, der kostede tid, siger landstræneren.

- Teoretisk var vi egentlig rigtig godt forberedt, men vi har ikke kunnet træne i noget terræn, der var præcis som det her. Når man bare kigger på det, ser det fint nok ud at gennemføre. Men det er nogle ekstremt smalle passager mange steder. Så vurderingen af, hvor meget tid man taber på at finde vej i de smalle passager var svær, og der skulle man have haft flere træninger i høj fart for at løse det optimalt, fortsætter Torbjørn Gasbjerg.

Dermed kan landsholdet rejse hjem fra Kina med to individuelle World Cup-placeringer lige uden for top 20 og en plads som 11. bedste nation i sprintstafetten i bagagen.

- Alt i alt har vi fået nogle gode erfaringer, men vi havde håbet på mere, og vi føler også at vi kan mere, end det vi har vist herude. Der var gode præstationer iblandt, men vi har også stor motivation for at gøre det bedre næste gang, siger landstræneren.

Overraskelser på podiet
Med de samlede World Cup-sejre allerede placeret hos Sveriges Gustav Bergman og Tove Alexandersson var der mest spænding om, hvorvidt Tove Alexandersson skulle lykkes med at vinde samtlige ni World Cup-konkurrencer i 2019.

Det lykkedes ikke for svenskeren, der tabte omkring et minut på de første poster og måtte nøjes med en ottendeplads. I stedet blev det til en overraskende hjemmebanesejr til kineseren Shuangyan Hao, der var 10 sekunder hurtigere end schweizeren Simona Aebersold og med Sara Hagström, Sverige på tredjepladsen.

Hos herrerne vandt sprintspecialisten Yannick Michiels sin anden World Cup-sprint på en måned foran to overraskelser: Franske Maxime Rauturier blev nummer to, mens kineseren Li Zhuoye førte sprinten det meste af vejen og endte på tredjepladsen.

I den samlede stilling vandt Tove Alexandersson sin sjette World Cup-titel i træk med Schweiz’ Simona Aebersold og russiske Natalia Gemperle på de efterfølgende pladser.
Gustav Bergman endte uden for top 50 på dagens sprint, men havde allerede sikret sig den samlede sejr, der blev foran schweizerne Joey Hadorn og Daniel Hubmann.

Der er resultater, tracking og tv fra dagens konkurrence på IOF’ liveside.