Skip to main content

MTBO DM Mellem i solskin

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Det blev til favoritsejre i eliteklasserne ved årets sidste MTBO Danmarksmesterskab som i dag blev afviklet i Hedeland ved Roskilde med fuld sol og tørvejr under hele stævnet i modsætning til de foregående stormfulde DM dage.

Denne sidste ud af 3 konkurrencedage havde mellemdistance på programmet. Og det blev et stævne som afsluttede en DM weekend som bød på meget varierede udfordringer og terræntyper gennem alle de 3 løb. Dagens mellemdistancebaner i det kuperede Hedeland bød på en god portion højdemeter igennem det område som bryster sig af at have Danmarks største alpine skibakke. En temmelig fugtig periode gennem de seneste uger havde også gjort sit for at gøre det sværere for deltagerne med højt græs som stedvis til dels skjulte nogle af de ellers fint kørbare stier. Dertil havde gårsdagens heftige regnskyller gjort sit for at gøre udfordringen større i form af mudrede stier som stedvis var særdeles glatte. Som stævnet skred frem var der da også en del styrt og udskridninger blandt deltagerne. På nær et uheld som resulterede i en tur på skadestuen, dog heldigvis de fleste uden alvorlige konsekvenser og kun med lidt knubs til følge.

Igen i dag var der stor ros til banelægger holdet. På det nytegnede kort havde Claus Rasmussen (OK Roskilde) fået noget nær det maksimale ud af terrænet. Deltagerne blev sendt ud på baner hvor der lige fra startøjeblikket skulle holdes fokus og konstant vurderes vejvalg. Under den efterfølgende vejvalgssnak blandt H21 rytterne var det tydeligt at der var blevet taget vidt forskellige beslutninger og rutevalg på rigtigt mange af strækkene, og det var klart at de alle havde følt sig udfordret i det stirige område.

På dame siden blev det igen i dag til en sejr for Camilla Søgaard (Horsens OK) som dermed kan kalde sig 3-dobbelt Danmarksmester det næste år. Den præstation er der ikke så mange fingre at sætte på, selv om Camilla efter dagens løb beretter om enkelte usikkerheder undervejs samt et bom som kostede halvandet minut i området benævnt Bermudatrekanten blandt de lokale. Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) leverede igen i dag en stabil orienteringsmæssig præstation og tog sig af andenpladsen 3,5 minutter efter Camilla. Medaljeskamlen blev fuldendt med Maja Lykke Brinch (FIF Hillerød) som tog sig af dagens bronzemedalje.   

D20 D21 DM Mellem

D20 og D21 podiet

Når Camilla kunne gøre det blandt damerne skulle Thomas Steinthal (FIF Hillerød) også vise at han kunne gentage billedet på herresiden. Den stærke juniorrytter viste sig også i dag at have de stærkeste ben og det bedste hoved og kunne dermed også krone værket med den 3 sejr på stribe. Igen i dag viste Allan Jensen (Silkebog OK) at han er ved at have fundet en god form igen. Allan var dog også en af dem der var i gulvet under dagens løb da han måtte hive nødbremsen ved bunden af en nedkørsel og et efterfølgende skarpt sving hvor der stod en flok MTB ryttere som var i gang med rutebesigtigelse. Resten af løbet blev gennemført i fin stil og som nummer 2 på mellemdistancen fik han endnu en medalje med hjem til samlingen efter årets DM weekend. Som nummer 3 på H21 podiet var der gensyn med endnu en tidligere landsholdsrytter idet Johan MacLassen (Rold Skov OK) sikrede sig bronzemedaljen. Som en sidebemærkning skal det lige nævnes at landsholdsrytteren Oliver Friis på nær et enkelt bom kørte dagens bane i en rigtigt god tid som ellers kunne have bragt ham sikkert på podiet. Det ene bom var dog af sådan en størrelse at fejlen ikke kunne rettes op på den resterende del af banen. Lidt ærgerligt for Oliver at han i løbet af DM dagene ikke rigtigt fik udtælling for hvad han ellers kan være god for. Det har i det hele taget ikke været Olivers weekend. På fredagens sprint havde han bøvl med et kort der blev ulæseligt på den sidste del af banen under styrtregnen og på lørdagens lange distance knækkede han sadelpinden undervejs, hvilket satte ham ud af spillet.

H20 H21 DM Mellem

H20 og H21 podiet

I juniorklasserne var der på både pige- og drengesiden også en gentagelse fra gårsdagen, idet de nykårede danmarksmestre på den lange distance nu også kan føje topplaceringer fra DM mellem til deres MTBO CV. I H20 klassen blev det igen til en klar sejr til Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) som heller ikke i dag levnede en chance til de andre i klassen. Malte Kliem (Farum OK) og Marko Birk Nielsen (Aalborg OK) sikrede sig hhv. sølv og bronze efter dagens præstationer. Blandt D20 pigerne gik sejren som antydet til Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) som altså igen fik vist at hun er stabilt kørende. Der var dog i dag en tættere kamp om den endelige medaljefordeling hvor Annika Henriksen (Svendborg OK) tog et skridt opad på præmiepodiet og nappede sølvmedaljen foran en bravt kæmpende Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK).

Fulde resultater fra MTBO DM Lang på Roskilde OK’s hjemmeside.