Maja og Andreas vandt DM-sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Maja Alm var flyvende og vandt DM-sprint med mere end et minut

Flot DM i Grindsted
OK Gorm kan være godt tilfredse med afviklingen af dagens danske mesterskaber. Med et super skarpt kort og gode baner, hvor de havde indlagt lidt ekstra kunstige hegn for at udfordre løberne lidt ekstra på orienteringen, fik alle de udfordringer man kan forvente fra et Danmarksmesterskab.

Favoritsejr i D21
Maja Alm tog en lille afstikker fra atletiksatsningen og viste, at hun ikke har glemt, hvordan man finder vej. Med et fejlfrit løb tog hun sejren i dameklassen med 1:12 minutters forspring til Cecilie Friberg Klysner. Cecilie var ikke helt tilfreds med sit løb. Hun lavede ikke nogen store fejl, men havde svært ved at finde flydet. Men det var nok til at sikre sølvmedaljen med en margin på 24 sekunder ned til Emma Klingenberg, der trods en nu let synlig graviditet stadig løber rigtig stærkt.

Comeback til Andreas
I herreklassen var der et yderst velkomment gensyn med Andreas Boesen, der fik ødelagt det meste af 2018 sæsonen af skader. Men han har trænet rigtig godt hen over vinteren, og han fik vist at farten er tilbage. Løbet rakte til en guldmedalje med 10 sekunders forspring ned til Jakob Edsen, der var rigtig godt tilfreds med sit løb. Bronzen gik til Emil Øbro, der ellers længe lå til sølv - men lidt småfejl til sidst kombineret med en forrygende afslutning af Jakob Edsen, betød at Emil måtte 'nøjes' med bronze.

Dagens hurtigste tid i H21 blev løbet af den belgiske forhåndsfavorit Yannick Michiels. Han var 25 sekunder hurtigere end Andreas Boesen. Han var rigtig godt tilfreds med sin fart, men havde haft svært ved at finde flyd i orienteringen. Men det var altså nok til en overbevisende sejr.

Sejr til Ida Øbro
I D20 fik Ida Øbro en dårlig start og lå halvvejs i løbet blot på en 4. plads. Men på banens længste stræk fandt hun det helt rigtige vejvalg, og da Agnes Nørgård Kracht og Annika Simonsen begge mistede tid på dette stræk, løb Ida sig ind i kampen igen - og med en god afslutning på den sidste del af banen, løb hun en sikker sejr i hus med 14 sekunders forspring til Agnes og yderligere 4 sekunder til Annika på bronzepladsen.

D18 løb samme bane som D20, da løbet tæller til Løberen Junior Leauge. Her vandt Malin Agervig Kristiansson i en tid, der gav en 3. plads i Løberen League. Sølvmedaljen gik til Hedvig Valbjørn Gydesen, mens årets helt store postive overraskelse Mathilde Smedegaard Madsen fortsatte den gode stil med en tredjeplads.

Snæver sejr til Andreas Bock Bjørnsen
H20 bød på et super tæt opgør mellem Andreas Bock Bjørnsen og Malthe Poulsen. To poster før mål havde Andreas et sikkert forspring på 12 sekunder - men en fejl på vej til sidste post betød, at Malthe pludselig kun var et sekund efter. Men med en super spurt af Andreas fik han øget forspringet til to sekunder, og henviste dermed Malte til sølvpladsen. Bronzen gik til Mads Møller Skaug, der holdt rigtig god fart på banen, men mistede lidt tid på nogle småfejl.

Ligesom hos pigerne løb H18 samme bane som H20. Her vandt Søren Thrane Ødum i en tid, der blot var fire sekunder langsommere end Andreas Bock Bjørnsens vindertid i H20. Sølv og bronze gik til Jacob Steinthal og Elias Hinge Krogsgaard. Jacobs tid var to sekunder hurtigere end bronzetiden i H20, mens Elias' tid var fire sekunder langsommere.

Der er med andre ord et super højt og meget jævnt niveau i både H20/H18 og D20/D18. Så kampen om de eftertragtede pladser på holdet til junior-VM på hjemmebane her til sommer er virkelig tæt.

Resultater, o-track med mere finder du på arrangørernes hjemmeside

De glade vindere af dagens Løberen Junior League - fra venstre: Malthe Poulsen, Agnes Nørgård Kracht, Andreas Bock Bjørnsen, Ida Øbro og Malin Agervig Kristiansson. Søren Thrane Ødum mangler på billedet.