Skip to main content

Allan Mogensen nr. 4

| Administrator | Nyheder 2000

Allan Mogensen tabte en ellers sikker medalje ved tirsdagens World Cup-løb i Ukraine, der samtidigt afslutter Europamesterskaberne. Efter et godt løb på en teknisk meget svær bane, bommede han den næstsidste post med godt 20 sekunder, og tabte dermed mindst en bronzemedalje. I stedet blev det til en fjerdeplads, som han måtte dele med polakken Robert Banach.
På trods af fejlen kort før mål, var den tidligere danske verdensmester tilfreds med sit løb:
- Jeg har et bom på ca. 45 sekunder tidligere på banen, men det skal man næsten forvente i så svært et terræn. Men den sidste fejl er dobbelt ærgerlig, dels fordi det var så tæt på mål, dels fordi jeg mistede værdifulde points i World Cup.
Russeren Valentin Novikov, der mandag vandt den klassiske distance, viste sin styrke ved også at vinde guld på den korte distance. På den knap fem kilometer lange bane vandt han med mere end et minuts forspring foran ukraineren Yuri Omeltchenko og nordmanden Tore Sandvik. Den regerende verdensmester på den korte distance, nordmanden Jørgen Rostrup, blev nummer 6.
Carsten Jørgensen, der hidtil ikke har haft de bedste resultater på den korte distance, bommede to minutter og sluttede som nr. 16, men han var alligevel tilfreds med sit løb, som han anså for et af sine bedste kortdistanceløb.
I den samlede World Cup stilling avancerede Allan Mogensen fra nr. 11 til nr. 7. World Cup føres af nordmanden Tore Sandvik foran finnen Janne Lakanen.
Svenskeren Jenny Johansson vandt kvindernes løb foran den tidligere juniorverdensmester Simone Luder, Schweiz og polakken Anna Gornicka. Dorte Dahl havde et katastrofalt dårligt løb og sluttede som nr. 55. Helene Hausner stillede op igen efter at have været ramt af et maveonde og fik en – omstændighederne taget i betragtning – tilfredsstillende placering som nummer 32.
Kvindernes World Cup føres af nordmanden Hanne Staff, foran schweizeren Brigitte Wolf og tirsdagens vinder Jenny Johansson.