Jes Mose Jensen beretter om guldmedaljer til Danmark fra EM i Biathlonorientering i Letland.

Europamesterskaberne i Biathlonorientering er netop afsluttet. Konkurrencerne gennemførtes i Letland ved byen Cesis.
Den største danske succes kom på sidstedagens stafetkonkurrence, hvor Gitte Møller og Nina Hoffmann løb med guldet til Danmark. Sølv og bronze skulle hjem til Sverige.
På herrestafetten, så det længe ud til at Danmark skulle have medalje med hjem, men desværre fejlede landsholdets mest rutinerede biathlet Jan Møller
og holdet endte på en træls femteplads.

EM's førstedag bød dog også på positive danske resultater. Nina Hoffmann opnåede sølv efter Emma Anderson fra Sverige.
Hos pigerne opnåede Mette Møller Nielsen og Gitte Møller de trælse fjerde og femtepladser. Med stævnets bedste skydning - hos både kvinder og mænd - lagde Mette ellers rigtigt godt ud, men med en længerevarende drilsk fodskade kunne hun ikke holde tempo i det lettiske terræn. Det kunne Gitte til gengæld, men desværre lagde hun ud med en dårligere skydning end hun plejer. En "normal" skydning havde været nok til guld, men sådan er der så mange hvis'er i biathlon.
Hos herrerne blev det lige ved og næsten. Ulrik Staugaard nr. 5, men Thomas Jensen og Jan Møller kom også i top ti ikke langt fra vinderen Mikko Hölsø fra Finland.

EM's andendag var ikke Danmarks dag. Nina måtte her tage til takke med den overordentlige trælse fjerdeplads. Mette nr. 9 trods fejlfri skydning. Mikko Hölsø vinder også sprinten - suverænt.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF