I dagens klassiske finale var der flere gode danske resultater. Ane Linde blev med en fornem 13. plads bedste dansker.

Ane, der var uheldig i kvalifikationsløbet i forgårs til mellemdistancen, men viste klasse ved at blive to'er i gårsdagens B-finale fortatte de gode takter på dagens klassiske distance ved at blive nr. 13. Dermed leverede hun sit hidtil bedste VM-resultat. Sidste år blev hun nr. 19 på samme distance.
Christian Christensen blev i dag bedst hos drengene ved at blive 17'er. Med en personlig målsætning om en top 10 placering var Christian ikke tilfreds, men den knæskade han pådrog sig ved årets Tiomila, har dels forstyrret træningsoplægget frem mod VM og netop knæet smertede også de sidste 10 minutter af dagens løb.
Mathias Mertz, Schweitz, der sidste år vandt guld og sølv (kort og klassisk) gentog succesen i år, men blot sådan at det i år var guld på klassisk og sølv på kort.
Yevhen Kandabey, Ukraine (Farum OK) var efter løbet ulykkelig. Han blev i dag nr. 14, men efter at have bommet to poster med henholdsvis 4 og 2 minutter - og det er netop forskellen på at vinde, og så blive nr. 14.
Af debutanterne klarede Emil Folino sig igen fornemt. Blev i dag nr. 31 og næstbedste dansker, men ellers må debutanterne nok sande, at et er at være god og bedst i Danmark og noget helt andet at komme ud i international konkurrence. Debutanterne tager forhåbentlig den lære med hjem at der endnu er meget at lære og megen træning skal der til, hvis man skal placere sig i blot den bedste fjerdedel af feltet.
I morgen er der fortjent fridag før lørdagens afsluttende stafet.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF