Januar 2007 starter et nyt uddannelseshold på Idrættens Træner Akademi - er du interesseret?

Dansk Orienterings-Forbund har gennem de senere år arbejdet målrettet på at oparbejde en trænerkultur ved at få uddannet stadig flere trænere på alle niveauer.
DIF har beskrevet den generelle del af en træneruddannelse på 4 niveauer.
DOF har i et samarbejde med DIF beskrevet og gennemført niveau 3, Diplomtræneruddannelsen og forbundet udbyder nu også Niveau I, Klubinstruktøruddannelsen og Niveau II, Klubtræneruddannelsen.

Idrættens Træner Akademi er træneruddannelsens Niveau 4 – en elitetræneruddannelse.

DOF mener nu tiden er inde til, og at der er grundlag for, at også folk fra orienteringsidrætten tilbydes træneruddannelsens højeste niveau i Danmark, Idrættens Træner Akademi.

DOF vil derfor bede om en tilkendegivelse fra alle, der har bestået DOF’s Diplomtræneruddannelse ´97 samt DIF/DOFs Diplomtræneruddannelse 03-04 og 04-05: Kunne du tænke dig at gå på Idrættens Træner Akademi
-\tmed start til januar 2007?
-\tpå et senere hold?

Der foreligger endnu ikke noget endeligt informationsmateriale, men uddannelsen vil i store træk ligge inden for følgende rammer.

Uddannelsen afvikles over to år
Indhold:
Generel Idrætsteori: ca. 200 lektioner med fællesfag, hvoraf halvdelen bliver sammen med DBU og resten bliver sammen med øvrige specialforbund
Idrætsspecifik Idrætsteori: ca. 50 lektioner
Der vil være en del skriftlige opgaver, prøve og eksamen
Sideløbende med uddannelsen skal ansøgerne arbejde aktivt som elitetræner (TKC, KC eller forbundsgrupper)
Uddannelsens fællesfag vil ligge i dag- og aftentimerne på tirsdage og onsdage tre gange i hvert semester (½ årligt) og vil formentlig blive afviklet i Odense og/eller Brøndby
Pris: ca. 50.000 kr. – hvoraf ca. 50% er egenbetaling. DIF/TD betaler den anden halvdel
Ansøgere vil blive medgivet en skriftlig indstilling af eliteudvalget og de to højst prioriterede vil kunne forvente et DOF tilskud på 50% af egenbetalingen.

Når der endnu ikke foreligger noget færdigt informationsmateriale, er det fordi TD og DIF pt. arbejder med en ny struktur og indhold på en helt ny ITA.
ITA vil fremover ikke være under åben uddannelse på Universitetet pga. ændret lovgivning på universitetsområdet. TD og DIF udbyder i stedet elitetræneruddannelsen i eget regi fra januar 2007, men det er dog stadig DIF og Team DK’s intension at anvende de bedste undervisere på de enkelte fagområder, hvorfor der arbejdes intenst på at fortsætte et mere uformelt samarbejde med universiteterne.
Der vil medio oktober 2006 blive udsendt konkrete oplysninger om studiet og dets indhold.

Interessetilkendegivelse senest fredag den 29. september til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF