Helene Hausner pådrog sig i forbindelse med udtagelsesløbene en knæskade, som har smertet siden. I dag blev knæet testet af TD's fysioterapeut Kim Larsen. Dommen var hård: - Du kan ikke løbe langt!

Helene var udtaget til at skulle løbe den lange distance og stafetten på det danske VM hold i orientering.
Dametræner Bjarne Hoffmann og landstræner Jakob Ødum har netop fået Kim Larsens faglige vurdering, og i en efterfølgende snak med Helene, er de blevet enige om, at hun ikke løber VM.

Helene selv er naturligvis utrolig ked af, at flere års satsning og en lang landsholdskarriere, der skulle slutte med et VM på hjemmebane, nu slutter inden VM overhovedet er begyndt.
Helenes drømmemål ved dette VM og prikken over ìet efter flere års elitesatsning skulle være en top 6 placering med stafetholdet.
Det hypotetiske spørgsmål lige nu kunne naturligvis være – Kunne Helene ikke blot stå over den fysisk krævende lange distance og løbe stafetten om en uge? Den faglige vurdering giver ikke en sådan disposition mange chancer, derfor er beslutningen af trænerne taget, Helene deltager ikke i VM.
I stedet bliver det så Ane Linde, OK Pan, Århus, VM-debutanten, der går ind og erstatter Helene på stafetholdet, mens pladsen på den lange distance løbes af den anden kvindelige debutant på holdet Karina B. Knudsen, Horsens OK.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF