Skip to main content

KC Hillerød blev i dag officielt åbnet

| Administrator | Nyheder 2007

I eftermiddag (21.3.) kl. 15.15 blev det nye KC Hillerød åbnet med deltagelse af Hillerøds borgmester Nick Hækkerup og Team Danmarks direktør Michael Andersen

Fra Team Danmark har jeg netop modtaget følgende nyhed udsendt af Team Danmark som pressemeddelse:


Landsholdsløbere til Hillerød

Skovene omkring Hillerød bliver nu træningssted for landets bedste orienteringsløbere. Fra i dag er omdrejningspunktet for Dansk Orienterings-Forbunds elitesatsning øst for Storebælt nemlig flyttet til det nye kraftcenter i Hillerød – som er etableret i tæt samarbejde med den lokale eliteklub, FIF Hillerød Orientering.

”Hillerød er det perfekte udgangspunkt for vores elitesatsning på Sjælland. Vi får et stærkt dagligt samspil med FIF Hillerød Orientering, som har et særdeles godt elitemiljø og et stærkt talentarbejde. Vores bedste kvindelige løber – Anne Konring Olesen – har nydt godt af klubbens målrettede talentarbejde, ligesom der er en række unge lovende løbere på vej fra FIF Hillerød. Og så ligger kraftcentret jo perfekt placeret i forhold til den daglige træning – vi er stort set omgivet af skov til alle sider – så det kan ikke være bedre,” siger landstræner i orienteringsløb, Jakob Ødum.

Ud over Anne Konring er Rasmus Djurhuus, Emil Folino og Sigge Lundedal Jensen alle lokale løbere, der er en del af orienteringsforbundets U25 elitesatsning. Signe Klinting, der som den yngste løber nogensinde vandt medalje (bronze) ved junior VM sidste år, er ligeledes fra den lokale eliteklub.

Hillerød er én af Team Danmarks Elitekommuner – og det nye kraftcenter er resultatet af et øget fokus på at udvikle elitemiljøet i kommunen.

”Hillerød arbejder målrettet for skabe gode rammer for idrætten – og det nye kraftcenter for de bedste danske orienteringsløbere viser, at Hillerød gør en indsats for at skabe stærke elitemiljøer i en række forskellige idrætsgrene.
Danske orienteringsløbere har de seneste år skabt gode internationale resultater – senest med VM-bronzen til Claus Bloch sidste år – og Team Danmark håber, at de forbedrede træningsmuligheder i Hillerød kan være med til at gøre de danske orienteringsløbere endnu skarpere i den internationale konkurrence,” siger Michael Andersen, direktør i Team Danmark.

Hillerøds borgmester Nick Hækkerup og Team Danmarks direktør Michael Andersen deltager i dag i åbningen af det nye kraftcenter. Åbningen finder sted kl. 15.15 på adressen ”Kompashuset”, Ødamsvej 36, 3400 Hillerød - og pressen er velkommen.

De danske landsholdsløbere har hidtil haft deres daglige træning i Farum. Selv om landsholdstræningen nu flyttes til Hillerød, vil de bedste løbere stadig benytte Team Danmarks eksperter i elitelandsbyen i Farum i forhold til bl.a. styrketræning, ernæring, fysioterapi og idrætsmedicin.

Fakta om kraftcentret i Hillerød:
Kraftcentret i Hillerød skal garantere landets bedste O-løbere optimal ”daglig træning”, opfølgning af træning og servicering. Det sker ved:
• At den daglige træning for kraftcentrets eliteløbere bliver tilrettelagt og evalueret af uddannede og kvalificerede trænere under ansvar af landstræneren.
• At træningen tager udgangspunkt i den enkelte løber, og at der skabes rammer for personlig udvikling og motivering til fortsat international satsning.
• At den enkelte eliteløbers kvaliteter udvikles med det mål at kunne konkurrere på højeste internationale niveau.
• At der bliver skabt et stabilt og inspirerende træningstilbud på højeste o-tekniske niveau
• At der er et godt socialt miljø, der er inspirerende og motiverende for fortsat satsning og forbliven i elitemiljøet


... det var den udsendte pressemeddelse.


Jeg vil her kort redegøre for den proces, der har ført frem til, at KC Hillerød i dag officielt åbnes.

Det lå på et tidligt tidspunkt i efteråret klart, at DOF skulle ud at finde to ny KC-trænere, idet Gert Nielsen havde meddelt, at han stoppede som KC træner i Farum ved årets udgang. Ligeledes vidste vi også, at løsningen med Bjarne Hoffmann som KC træner i KC Århus sideløbende med et job som dametræner var en midlertidig løsning.
På et elitetrænermøde midt i december blev tanker til en ny trænerstruktur præsenteret og drøftet. Tanker der ville ændre ganske alvorligt på trænerstrukturen med én landstræner, to gruppetrænere (U25 og Dametræner) og to KC-trænere, idet idéen var at nedlægge de to gruppetræner funktioner og i stedet styrke de to KC-træner funktioner.
Tanken var, at KC trænerne, som i det daglige stod for træningen af de bedste løbere og dermed også havde den daglige kontakt, i fremtiden også skulle have ansvar for den personlige træningsopfølgning, ihvertfald af U25 løberne, og inden for aftalte rammer også være med på de internationale konkurrencer som landstrænerens højre hånd.
Selv om de to gruppetrænere, Bjarne Hoffmann, dametræner og Jens Hansen, U25 træner, godt kunne se, at en sådan model ville betyde nedlæggelse af deres job, støttede de begge forslaget -"sagligt og fagligt er det det eneste rigtige", som Jens Hansen udtrykte det.

Efter dette møde blev der arbejdet videre med disse tanker. I forhold til kraftcentervirksomheden på Sjælland var der flere faktorer, der pegede på, at der kunne være god fornuft i at kigge på muligheden for at rykke nordpå til Hillerød.
Det er velkendt og synligt i eliteklasserne, at der gennem en årrække er leveret et flot stykke elitearbejde af FIF Hillerød.
En viden om, at Hillerød Kommune søgte om at blive en af de fem nye Team Danmark godkendte elitekommuner kunne også åbne interessante muligheder.
Et enkelt telfonopkald til Carsten Dahl, formand for FIF Hillerød kort før jul var nok. Han var straks med på idéen om at etablere afløseren for KC Farum i Hillerød.
En efterfølgende kontakt til Hillerød Kommune ved idrætskonsulent, Søren Hemmingshøj, viste hurtigt, at der også her var positive vibrationer for et kraftcenter i orientering i Hillerød.

Historien frem til i dag er så blot historien om en række møder, adskillige skriftlige versioner af udkast til samarbejdsgrundlag, samarbejdsaftale, jobbeskrivelser mv.

Der er i den nye aftale garanteret lokal økonomisk støtte til kraftcentret, der gør det muligt både at støtte det praktisk organisatoriske set-up, som FIF Hillerød skal levere og KC-trænerstillingen, som nu er defineret som en 1/3 stilling.
Den nye KC-leder er Carsten Dahl og den nye KC-træner, som i øvrigt havde første træning mandag den 12. marts, er Lars Lindstrøm. Lars kommer hermed næsten til at arbejde fuldtids som træner for DOF, idet han fortsat er træner sammen med Ulrik Staugaard for junioreliten.

Afslutningsvis skal det nævnes, at samme model nu også søges etableret i Århus i et samarbejde med OK Pan, hvor tidligere dametræner, Bjarne Hoffmann, pr 1.3. af forbundet ER blevet ansat som den nye KC-træner i Århus.