Rasmus Søgaard kørte sig ind på en 15. plads og det blev bedste danske placering i en meget våd VM sprint i Bialystok. Norske Hans Jørgen Kvåle og russiske Anton Foliforof delte guldet hos herrerne.

Rasmus Søgaard havde fokus på at køre sikkert og det lykkedes næsten, dog så kostede en fejl i starten lidt tid, men ellers en godkendt præstation i en disciplin som ikke normalt er Rasmus' bedste.
De øvrige danske herrer lavede lidt for mange fejl og endte et godt stykke nede ad listen.

Sprinten blev kørt i den sydlige del af Bialystok i et park-/byskovområde. I parken var det oplagt at rytterne skulle køre lige på posterne (det er tilladt at køre udenfor stier i Polen) og holde højt tempo og sikrer sig at man tog den rigtige post. I skoven var det lidt sværere på forhånd at definere hvad man skulle gøre, men her blev det hurtigt klart, at "hvid" skov var ganske udmærket at krydse lige på udenom stierne, mens det grønne gav lidt større problemer.

Hans Jørgen Kvåle vandt sit første VM guld (delt med Foliforof) og HJ som han kaldes, er ellers mest kendt for at satse mest på ski-O, men man skal ikke tage fejl, han kører rigtig meget på MTB og lever mere eller mindre et liv udelukkende med fokus på ski-O og MTBO, sammen med kæresten Emily Benham.
Den unge russer Grigory Medvedev tog en fin bronze foran langt mere rutineret ryttere. Den forsvarende verdensmester Tönis Erm, Estland endte helt nede som nr. 35 - 2,40 min. efter guldet!

Hos damerne blev de tre danskere nr. 20, 22 og 24 og inden for bare 46 sek.
Mest tilfreds er formentlig Cæcilie Christoffersen som blev nr. 24, men efter løbet var lutter smil over en god præstation og et resultat i den bedste halvdel er godkendt. Hverken Nina Hoffmann eller Camilla Søgaard kørte specielt optimalt og endte langt fra top 10 som de ellers ofte er en del af.
Marika Hara beviste endnu engang, at hun er verdens bedste i sprint og vandt med 20 sek. til overraskelsen, russiske Tatiana Repina og så blev forhåndsfavoritten, Emily Benham (GB), nr. 3.

Hos juniorerne blev det til sekundære danske placeringer, et godt stykke fra medaljer og top 10. Alt for mange bom førte de unge danskere et godt stykke ned ad resultatlisten. Vi noterer at svenske Oscar Sandberg vand guld i M20 og igen viste at svensken er på vej i MTBO.

Tirsdag går det løs igen når der er mellemdistance fra kl. 10. Se resultater og live opdatering via hjemmesiden. GPS tracking var vist en stærk begrænset succes i dag, bedre held i morgen.

http://www.wmtboc2014.pl/en

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF