I weekenden blev de 2 afsluttende afdelinger af Trimtex MTBO cup afholdt.

Om lørdagen stod den på mellemdistance i et for MTBO nyt terræn da Horsens OK assisteret af OK Snap arrangerede et særdeles udfordrende løb i Vejle Sønderskov, her blev rytterne udfordret både teknisk af de mange snørklede stier i den bynære skov, men i særdeleshed også er den kraftige kupering. Afdelingen i Vejle Sønderskov var sidste mulighed for rytterne til at samle point og dermed også sekunder til søndagens jagtstart i Silkeborg som skulle afgøre det endelige resultat i cuppen.

Silkeborg OK stod om søndagen som arrangør af det årlige løvfaldsløb, denne gang i Silkeborg Vesterskov, igen et meget kupperet terræn. Silkeborg Vesterskov har tidligere dannet rammer for MTBO, dengang var det DM lang i 2010, hvor Erik Skovgaard Knudsen og Rikke kornvig stod øverst på skamlen.

Søndagens jagtstart betød en del ændringer i top-placeringerne i herreklassen. Rasmus Søgaard var et godt stykke foran i point og dermed var hans sejr temmelig sikker, der skulle styrt elle en større defekt til at ændre dette, tættere var det dog på 2-5 pladsen her lå 4 ryttere indenfor 3 min. Thomas Steinthal kørte et rigtigt stærkt løb og kunne med og god afslutning sikre sig 2. pladsen i årets MTBO cup, mens Bjarne Hoffmann tog sig af 3. pladsen.

I Dameklassen var der knap så meget spænding, da Camilla Søgaard er i udlandet og Caroline Ryge Carlsen måtte melde afbud af personlige årsager, til bage var 2 ryttere fra OK Øst Birkerød. Cæcilie Christoffersen startede først ud, og kom også først i mål, uden at være truet af Anke Dannowski som sikrede sig 2. pladsen.

H21:
1.\tRasmus Søgaard, Horsens OK
2.\tThomas Steinthal, FIF Hillerød OK
3.\tBjarne Hoffmann, OK Pan Aarhus

D21:
1.\tCæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød
2.\tAnke Dannowski, OK Øst Birkerød

Udover Cuppen blev der tillige uddelt 5 gavekort a 1000 kr. fra trimtex til ungdomsrytterne, gavekortene blev uddelt ved lodtrækning, således at hver start en rytter har haft i løbet af årets konkurrencer gav et lod i posen, så jo flere starter jo større chance.

De 5 vindere:
Christine Reibert Hansen
Sara Lykke Brinch
Mikkel Brunstedt Nørgaard
Noah Tristan Hoffmann
Patrick Reibert Hansen

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF