VM- og EM medaljer markeret på behørig vis

For første gang i en længere årrække har sjællandske o-løbere vundet senior-VM medaljer og det skulle naturligvis fejres. Og da det ud over Cecilie Friberg Klysners VM-guld og Signe Klintings VM-sølv er blevet til yderligere EM-medaljer til FIF-juniorer denne sommer, var det helt berettiget, at det var en stolt klub, der havde inviteret til medaljefejring i klubhuset Kompashuset lørdag den 10. september 2016. Med Malthe Poulsens guld i H 15-16 ved ungdoms-EM og Thomas Steinthals MTB-O EM guld i U 17 klassen, var der hele 4 internationale medaljer at fejre.

Formand Bo Simonsen indledte med at fremhæve løberne for deres store indsats, som har ledt til resultaterne. Han takkede specielt Cecilie og Signe for at holde fast i moderklubben FIF, selvom de nu bor andre steder. De er vigtige forbilleder for deres yngre klubkammerater.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Hillerød Kommune, Peder Bisgaard, tog derefter over fortalte, at der er mange i Hillerød Kommune, der følger med i de dygtige FIF-løberes præstationer. Ud over at hædre løberne, fremhævede han FIF Orientering som en af de mest værdifulde idrætsforeninger i Hillerød. Klubben er innovativ og tør at tænke nyt, hvilket ikke mindst arbejdet med talentklasserne i Hillerød illustrerer. Dernæst fremhævede han, at det var en klub, der evnede at se ud over sit eget fokus hvilket blandt andet resulterer i adskillige arrangementer for borgerne i kommunen.

Dagens næststørste bifald tilfaldt dog landstræner Lars Lindstrøms personlige beretning, der tog ham 14 år tilbage til tiden som træner i FIF, men hurtigt bragte ham frem til nutiden og gentage rosen til FIF Orientering for klubbens markante rolle i at frembringe talenter, der kan udvikle sig og nå langt. Lars havde også personlige ord med til hver af medaljetagerne.

Henvendt til Cecilie vendte Lars tilbage til den første samtale om en mulig landsholdskarriere for år tilbage og udviklingen derfra til Cecilie efter en turbulent optakt på imponerende vis afviklede førsteturen på sprintstafetten ved VM. Lars vurderer, at det kun er et spørgsmål om tid før Cecilie også slår igennem på de individuelle distancer. Om Signe Klinting fremhævede Lars forløbet fra hendes imponerende juniorkarriere, der har ledt til adskillige VM-medaljer, til hendes imponerende come back ved VM i år, hvor hun på flotteste vis løb førsteturen på damestafetten. Til de to yngre herremedaljevindere talte Lars om at turde tro på og gå efter drømmene og betydningen af samarbejdet med andre. Kun ved at lytte til andre og selv bidrage til teamet kommer man helt til tops.

Og dagens største bifald? Det tilfaldt Signe Klinting, der på medaljetagernes vegne takkede for det flotte arrangement, takkede klubben for støtten og gav sin personlige refleksion om, at det først er nu, at hun virkeligt forstår hvor stor VM-præstationen egentlig var. Signe var rejst hjem til Sverige lige efter VM og kommet direkte til denne weekends DM. Ved at modtage lykønskningerne fra klubkammeraterne og se, hvor mange der var mødt op til receptionen, blev præstationen sat i et nyt perspektiv.

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF