Skip to main content

Forsamlingsforbuddet er lempet

| Nyheder 2020

Tema loebI den seneste opdatering af 2. oktober af DIF/DGI’s retningslinjer for stævner er der sket en meget væsentlig ændring af forsamlingsforbuddet. Hidtil har det været gældende, at et orienteringsstævne skulle overholde forbuddet mod at forsamles mere end 500 personer til et arrangement. Det er nu ophævet, således at der ingen begrænsninger er på det totale antal deltagere til et stævne, når blot stævnet tilrettelægges på en sådan måde, at der på intet tidspunkt er mere end 500 personer til stede, i starten, i mål og i skoven. Stævneofficials tæller med i antallet.

Helt lavpraktisk betyder det, at en stævnearrangør fremover ikke behøver at begrænse antallet af tilmeldinger. Det kræver dog, at arrangørerne planlægger stævnets logistik, så det i princippet gælder, at “de første deltagere har forladt stævnet, når de sidste deltagere ankommer”, med andre ord, at startlisten tilrettelægges på en sådan måde, at der ikke på samme tid er flere til stede i stævnet end det maksimale antal på 500 deltagere. Det skal bemærkes, at der ikke er sket ændringer i forbuddet mod at samles mere end 50 personer på samme sted og på samme tid.

Som sædvanlig rettes spørgsmål om fortolkningen af DOF’s Corona-retningslinjer tilDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Du finder DOF's tekniske retningslinjer for afvikling af stævner her.