Skip to main content

MTBO Landsholdet holder ”DM Weekend”

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2020

Sidste weekend skulle et af de hjemlige højdepunkter på MTBO kalenderen været røget af stablen i form af et intensivt DM som havde både sprint- mellem- og langdistance på programmet. Som så meget andet i den første halvdel af årets orienterings-sæson blev dette dog også aflyst i corona-tidens ånd. Så igen skulle der tænkes alternativt for at holde momentet frem mod de arrangementer og internationale mesterskaber senere på året som forhåbentlig kan lade sig realisere når den tid kommer. Landstræner Allan Jensen havde derfor i stedet inviteret på DM-Substitut-Samling i Silkeborg hvor der blev disket op med yderligere træninger for de landsholdsaktuelle MTBO ryttere i form af kvalitets o-træninger og tekniske træninger både lørdag og søndag.

Start

Både lørdag og søndag blev der kørt MTBO træning med konkurrencelignende setup med individuel start, tidtagning og efterfølgende analyse af gps tracking. Her er det Camilla Søgaard, som netop har fået udleveret sit kort ét minut før start på træningen søndag formiddag i Silkeborg Sønderskov

Træningsprogrammet blev indledt lørdag formiddag med teknisk MTB træning på MTB sporet i Marselisborgskoven. Herefter blev der flyttet til Silkeborg for afvikling af resten af weekenden med base hjemme hos landstræneren.

Kort 1

Strækket 13-14 på MTBO træningen i Silkeborg Nordskov lørdag eftermiddag. Konklusionen blev at det i hvert fald ikke kunne betale sig at cykle til posten direkte nordfra, hvor det kun var Oliver Friis, som til nøds lykkedes med at cykle hele vejen op ad den stejle og tekniske stigning til posten. (NB. Den røde "Mikkel Nørgaard" er i virkeligheden Camilla Søgaard.)

Efter cykelvask og det obligatoriske vedligehold blev der tanket op og samlet kræfter til flere bakker i det midtjyske dagen efter hvor o-træningen var lagt til Silkeborg Sønderskov. 

Kort 2

Et spændende stræk 11-12 på træningen i Silkeborg Sønderskov, hvor fire vejvalg kom i spil. Det viste sig at vejvalget lige på var hurtigst, hvilket flertallet også valgte. (NB. Camilla Søgaard har ikke "skudt genvej" gennem terrænet. Hendes gps er bare lidt flyvsk)

Umiddelbart efter MTBO træningen i Silkeborg Sønderskov blev kortholderne lagt til side, da næste punkt på menuen var teknisk MTB træning på det lokale MTB spor ”Danmarks Tag” som afslutning på den alternative ”DM-weekend”. Alt i alt en god træningslejr med fokus på både det orienterings-tekniske og de MTB cykel-tekniske færdigheder.  Sammen med den tidligere omtalte kommende træningslejr som er programlagt i det jyske i uge 28, indgår præstationerne fra denne weekend også i landstrænerens iagttagelser for hold-sammensætning og vil fungere som en del at beslutnings-grundlaget for udtagelser til EM- og VM i hhv. Finland (september) og Portugal (oktober) senere på året. Som det ser ud nu ser det ud til at corona-restriktionerne stille og roligt bliver løftet i de forskellige lande og vi krydser fortsat alle fingre for at udviklingen fortsætter med at gå den rigtige vej så begge arrangementer kan afholdes.

På samlingen deltog:

Senior:

  • Camilla Søgaard (Horsens OK)
  • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
  • Nikoline Splittorff (FIF Hillerød)
  • Oliver Friis (Horsens OK)
  • Thomas Steinthal (FIF Hillerød)

Junior:

  • Annika Henriksen (Svendborg OK)
  • Christine Reibert Hansen (Allerød OK)
  • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
  • Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)
  • Morten Örnhagen Jørgensen (OK Snab)

Landstræner Allan Jensen (Silkeborg OK)

Afbud fra Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)