Skip to main content

Våd november-samling for MTBO landsholdet

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

November samling 1

Foto: Cæcilie Rueløkke Christoffersen

I weekenden var MTBO Landsholdet samlet til årets sidste fælles aktivitet. Det blev et glædeligt men vådt gensyn med årets VM værtsby, hvor Viborg OK denne gang havde stillet deres klubhus til rådighed. Vejret levede ikke lige op til sommerens mere behagelige sol og varme, ja det regnede nærmest uafbrud.

Vejret afholdt dog ikke rytterne fra at få en del træningstimer på kontoen. Lørdag blev der kørt helt uden kort på styret. Formiddagen stod på en 3+ timers lang fællestur på diverse MTB spor i forskellige skove omkring Viborg. Om eftermiddagen blev der kørt stærkt på det lokale MTB spor i Undallslund (hvor der blev kørt Massestart ved VM) og øvet cykelteknik på den lokale trail-klubs teknikbane. Tidlig søndag morgen kl 8 listede alle rytterne sig ned i et regnvådt og menneske-tomt Viborg Centrum, hvor der var et gensyn med VM Sprint banerne - alle kørte selvfølgelig en anden bane end til VM. Omend det var noget helt andet end til VM, hvor byen var lukket af for trafik og der var en helt anden stemning med tilskuere og mesterskabs-nervøsitet, så havde alle en sjov og udfordrende tur rundt på de glatte brosten. Herefter rullede alle over på den anden side af søerne til området ved Viborg Idrætshøjskole. Her stod der endnu en sprint på programmeet i form af baner fra publikumsløbet der blev afviklet samtidigt med sommerens VM.

Udover timerne på cyklen, blev samlingen også brugt på at få afrundet 2019 og kigget frem mod 2020.

2019 har været fantasktisk på resultat-siden. De danske landsholdsryttere kørte et hav af medaljer hjem, både til VM i Viborg og til EM i hhv. Polen (seniorer) og Tyskland (ungdom og juniorer) var der god medaljehøst. 2019 blev det sidste år på posten for den mangeårige landstræner Lasse Brun Bonne (alle ryttere takker mange gange for indsatsen), som nu har givet stafetten videre til den nye landstræner Allan Jensen. Allan der selv har været landsholdsrytter gennem mange år og allerede kender de fleste ryttere, fik i løbet af weekenden benyttet lejligheden til at udstikke kursen for 2020 og fortalt om hans forventninger til rytterne. Der er vist ingen tvivl om at både Allan og de aktive glæder sig til samarbejdet. Det danske MTBO landshold består pr. i dag af relativt få ryttere, men de har til gengæld alle et meget højt niveau – hvilket tydeligt ses på de mange medaljer der køres hjem til Danmark. Og så har de et helt fantastisk sammenhold, på tværs af juniorer og seniorer, som kun er med til højne niveauet endnu mere. Det bliver spændende at se hvad dynamiken fra en ny landstræner kan gøre for præstationerne i 2020.

Næste aktivitet for Landsholdsrytterne bliver en vinter-samling i Nordsjælland i slutningen af Januar 2020. Den kommende samling bliver afholdt som en såkaldt åben samling. Der opfordres hermed til at ryttere (min. 15 år) som er interesserede i at arbejde mere seriøst med deres MTBO indsats kontakter landstræneren (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) for at høre mere om mulig deltagelse i samlingen.