Skip to main content

MTBO: Dobbelt guld på sidstedagen i Tyskland

| Nyheder 2019

2019 mtbo tyskland slut

Hvis den europæiske MTBO-elite ikke kendte "Der er et yndigt land", før de tog afsted til junior- og ungdoms-EM i Tyskland, der samtidig talte som World Cup for seniorerne, så sad melodien fast søndag eftermiddag, da de rejste hjem.

Den afsluttende sprintdistance blev nemlig en flot kulmination på mesterskaberne, da både Nikoline Splittorff og Thomas Steinthal sprintede sig til en guldmedalje.

Og samtidig fik begge gårsdagens vindende, danske stafethold deres fortjente guldmedaljer om halsen, da resultatet blev godkendt og undgik en annullering.

D20
Dagens sprint blev kørt i og omkring byen Johanngeorgenstadt, og starten var placeret langt højere end målområdet, så især den første halvdel af banen blev kørt med ekstra høj fart.

- Det gik rigtig godt. De havde lagt rigtig mange poster ind på den relativt korte bane. Så der var et højt stressniveau og meget at tænke på hele tiden, så det var superintenst fra start til slut, fortæller Nikoline Splittorff, der med sejren gjorde rent bord og vandt samtlige konkurrencer ved mesterskaberne i Tyskland.

Der var også et andet stressmoment for Nikoline undervejs. Efter gårsdagens stafet i det meget voldsomme tyske efterårsvejr kunne hun ikke skifte til højere gear på sin cykel - men kun nedad. Derfor satte hun manuelt cyklen i et højt gear fra start og skiftede slet ikke undervejs.

Det var også Nikolines sidste mesterskab i juniorklassen, da hun efter nytår rykker op til seniorerne.

- Jeg tænker, at det bliver en fed udfordring. Jeg har ingen anden pejling end at de kører rigtig hurtigt. Så det bliver spændende at se næste år, siger hun.

I dag var nærmeste modstander Lucie Rudkiewicz fra Frankring, der kørte 41 sekunder langsommere end Nikoline.

Annika Henriksen og Christine Reibert Hansen havde også god fart i cyklerne, men marginalerne var ikke på deres side, så de sluttede lige uden for podiet som nummer syv og otte.

H20
Thomas Steinthal kan efter dagens sejr kalde sig både verdens- og europamester i sprint hos juniorerne. Og i dag fik han også skovlen under tjekken Jan Hasek, der har vundet mellem- og langdistancen i Tyskland, men i dag måtte nøjes med sølv - 14 sekunder efter Thomas.

- Der var et par enkelte steder, hvor jeg var lidt på bagkant. Men jeg havde set, at terrænet ikke var sværere end at der godt kunne presses på. Jeg lavede en enkelt fejl, men ellers gik det lige efter bogen, så jeg er meget tilfreds, siger Thomas Steinthal.

Mikkel Brunstedt Nørgaard blev nummer 8 i dag.

H17
Noah Tristan Hoffmann var to sekunder fra en tur på podiet, da han sluttede som nummer syv i dag.

Han kunne til gengæld glæde sig over den samlede sejr i Young Guns-serien, der er en slags World Cup for ungdoms- og juniorryttere over 12 afdelinger.

Her var der også mere dansk at glæde sig over. Nikoline Splittorff vandt D20-klassen, mens Mikkel Brunstedt Nørgaard og Thomas Steinthal blev henholdsvis nummer to og tre i H20.

Cæcilie Christoffersen var også i sadlen på dagens downhill-sprint, der gjaldt World Cuppen hos seniorerne. Hun blev nummer 17 i dag.

Det var også sidste afdeling i MTBO-World Cuppen, hvor europamester Camilla Søgaard blev bedst placerede dansker på en samlet femteplads - Cæcilie Christoffersen sluttede som nummer 18. Blandt mændene endte Rasmus Søgaard højst af danskerne som nummer 34.

Se resultater, tracking mm. fra mesterskaberne i Tyskland.

MTBO-landsholdet kan sagtens rejse hjem fra Tyskland med hovedet i sky - i alt blev det til ti medaljer i junior- og ungdomrækkerne.