Skip to main content

FIF og Tisvilde tog overbevisende stafetsejre i Grib Skov

| Nyheder 2019

Sensommersolen viste sig fra sin absolut venlige side, da danmarksmesterskaberne i stafet blev afgjort i Grib Skov lørdag eftermiddag.

Også baner og kort, som FIF Hillerød Orientering sørger for i løbet af weekenden, sad lige i skabet - det eneste, der måske manglede var neglebidende spænding om guldet helt ind til sidsteposten i eliteklasserne.

I D21 lagde favoritterne fra FIF nemlig allerede solidt fra land på førsteturen, hvor juniorlandsholdsløber Annika Simonsen kunne løbe ind til skiftet med et hul på knap to minutter til forfølgerne. Og efter det fortsatte søstrene Friberg Klysner på anden og tredje tur med at øge forspringet, så det til sidst lød på mere end ni minutter i mål.
Tisvilde Hegn OK's forsvarende mestre afgjorde kampen om sølvet på sidsteturen, hvor en anden juniorlandsholdsløber, Agnes Nørgård Kracht, gik forbi Farum OK's senere bronzevindere.

2019 DMstafet D21

 

Herreklassen havde fornemt besøg af et internationalt hold, der naturligvis stillede op uden for konkurrence. Men den franske VM-løber Lucas Basset sørgede for at trække tempoet flot op på førsteturen, hvor han var i mål lidt mere end et halvt minut før Tisvilde Hegn OK's Björn Cederberg.

Herefter stod der faktisk Tisvilde på resten af stafetten, for Rune Olsen gik forbi det internationale hold og øgede forspringet til de danske forfølgere fra Silkeborg OK på andenturen, så Emil Øbro havde et hul på mere end fire minutter ved skiftet.

Han holdt fast i føringen og løb i mål med halvandet minut ned til sølvvinderne fra OK Pan Aarhus. Sølvdysten var derfor det mest spændende, hvor norske Emil Ahlbäck og Silkeborg OK's førsteårssenior Laurits Bidstrup Møller undervejs lå og dystede om andenpladsen. Men på sidste sløjfe trak den stærkt løbende nordmand det længste strå i duellen og sørgede for at dagens positive overraskelse fra Silkeborg endte med bronzemedaljer om halsen.

2019 DMStafet H21

 

D20 så på forhånd ud til at blive et opgør mellem OK Snab og Søllerød OK, men efter to ture stod det klart, at Malin Agervig Kristiansson og Eva Örnhagen Jørgensens flotte udlæg for Vejle-klubben blev afgørende. Og derfor kunne Ida Agervig Kristiansson løbe i mål med næsten ni minuttern til Søllerød. Stafetsamarbejdet FROS/Melfar fik bronze.

2019 DMstafet D20

 

I H20 byttede føringen hænder flere gange undervejs. OK Pan Aarhus' andethold med Johan Halkjær Dupont var først inde til skiftet efter førstetur, FIF Hillerøds Malthe Poulsen førte efter andenturen, men til sidst satte OK Pans førsteholdsløber Andreas Bock Bjørnsen tingene på plads med en tid, der kun blev overgået af H21-løberne Björn Cederberg og Lucas Basset på samme bane. Derfor endte Mikkel Holm Nielsen, Mads Skaug og Andreas med juniorguldet tre minutter foran FIF Hillerød og med OK Snab på tredjepladsen.

2019 DMstafet H20

Der er resultater og udvalgt GPS-tracking på hjemmesiden for stævnet, der i morgen fortsætter med DM Lang - også i Grib Skov.

Husk at der også er mulighed for at dele og se vejvalg i O-track.