Skip to main content

Spændende DM-weekend i vente i Grib Skov

| Nyheder 2019

I weekenden venter to af orienteringssæsonens højdepunkter, når FIF Hillerød Orientering inviterer til DM Stafet og Lang - henholdsvis lørdag og søndag – i Grib Skov.

Lørdagens stafet går i Mårum-delen af det store nordsjællandske skovområde, mens søndagens langdistance også løbes i Søskoven-delen, der grænser op Esrum Sø mod øst. Deltagerne ved veteranverdensmesterskaberne i fjor har prøvet kræfter med selvsamme terræn for lidt mere end et år siden, mens der f.eks. også er blevet afgjort DM på den ultralange distance i skoven for fire år siden.

Uanset hvornår man har været der sidst, byder Grib Skov fortsat på klassisk nordsjællandsk orienteringsløb med mange stier og relativt små bakker, der indbyder til hurtige kilometertider - også selv om man tager årstidens underskov i betragtning.

På lørdagens stafet er det Tisvilde Hegn OK’s damer og herrerne i OK Pan Aarhus, der skal forsøge at forsvare sidste års danmarksmesterskaber i Harrild Hede.

Tisvildes damer har byttet ud på et par pladser i forhold til sidste års mesterhold og stiller med Agnes og Mathilde Nørgaard Kracht samt Tenna Nørgaard, og må regne med at få masser af konkurrence fra FIF's forsvarende sølvvindere fra i fjor. Hillerød-holdet består af Annika Simonsen, Nicoline Klysner og Cecilie Klysner.

For et år siden afgjorde OK Pans herrehold danmarksmesterskabet i spurten foran Tisvilde Hegn OK og det kan sagtens ende med en tæt afgørelse igen. Det er Giacomo Frattari, Eskil Schøning og Emil Ahlbäck, der trækker i de bordeauxrøde Pan-bluser, mens Tisvilde har samme tre løbere på holdet som i fjor, Björn Cederberg, Rune Olsen og Emil Øbro. 

FIF Hillerød, der fik bronze på Harrild Hede i fjor, har Rasmus Folino Nielsen, Jeppe Ruud og Anders Konring på holdet i år.

DM Lang
Søndag rykker banerne et lille nøk mod øst og H21-startlisten er uden DM Mellem-vinderen Tue Lassen fra forrige weekend, hvor Eskil Schøning, OK Pan Aarhus, løb en flot sølvmedalje hjem i Rold Skov. Han må sammen med landsholdsløberne Björn Cederberg, Emil Øbro – begge Tisvilde Hegn OK og Jakob Edsen (Aarhus 1900) regnes blandt favoritterne. Også Rasmus Møller Jess, OK Roskilde og Laurits Bidstrup Møller fra Silkeborg OK, der begge er udtaget til debut på seniorlandsholdet sidst i september, gjorde det godt i Rold Skov og er værd at holde øje med på søndagens 18,6 kilometer. Føromtalte Tisvilde-løber Rune Olsen, hvis fødselsattest giver mulighed for at stille op i H40, har også meldt sin ankomst i H21.

Værd at bemærke i øvrigt er, at startlisterne både lørdag og søndag tæller en række internationale løbere - deriblandt den franske landsholdsløber Lucas Basset, der så sent som i august blev nummer 5 på VM-mellemdistancen i Norge. De stiller op for udenlandske klubber og kan selvsagt ikke blive danske mestre, men kan helt sikkert være med til at presse kilometertiderne i bund i Grib Skov.

Mens herrernes klasse på forhånd ser ud til at kunne ende med mange vindere, har Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød ikke så mange at dele favoritværdigheden med i dameklassen. For 14 dage siden var hun mere end tre minutter hurtigere end resten af feltet på DM Mellem, hvor Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, løb sølvet hjem og helt sikkert vil forsøge at tage revanche. På startlisten er også navne som Niina Hulkkonen, OK Pan Aarhus, Nicoline Friberg Klysner (FIF) og Masha Semak, Farum OK.

DMlang2018 senior

Der skal findes nye vindere i seniorklasserne, da ingen af de to forsvarende danmarksmestre på langdistancen, Emma Klingenberg og Magnus Dewett, stiller til start på søndag.

Begge dage kan konkurrencerne følges med liveresultater (forbehold for ringe mobildækning) og GPS-tracking – links via FIF Hillerød Orienterings hjemmeside.

Trimtex Senior Cup finder sine vindere
I H21 er der lagt op til en vanvittigt spændende afslutning på Trimtex Senior Cup, hvor tre løbere kan ende med sejren i den sidste afdeling. Inden søndagens konkurrence fører Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus, med 12 points forspring til Jakob Edsen, mens Emil Øbro, følger umiddelbart efter med to point færre end Jakob.

Rasmus stiller dog ikke til start på sin gamle hjemmebane i Nordsjælland, og derfor er der lagt op til at både Jakob og Emil kan snuppe den samlede sejr. Jakob Edsen skal dog slutte på mindst en 4. plads for at udligne Rasmus’ 492 point og vil i så fald overhale ham på ranglisten med en ekstra 4. plads. Emil Øbro kan ”nøjes” med en 5. plads for at overhale Rasmus i stillingen, og det kan dermed nemt ende på den måde, at Jakob og Emils placering på dagen også afgør ranglisten.

I D21 er den samlede sejr lagt til rette for Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering, der har vist imponerende stabilitet året igennem med fire førstepladser og en andenplads. Landsholdskammeraten Caroline Gjøtterup (Faaborg OK) fører ganske vist ranglisten med 28 point, men hun har allerede seks tællende løb i stillingen, hvor Cecilie har fem – og derfor vil selv en mindre prangende placering i søndagens løb betyde, at Cecilie overtager førstepladsen og vinder.

Der er også masser af spænding om sejren i Løberen Junior League, hvor de to klasser føres af henholdsvis Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK og OK Pan Aarhus’ Andreas Bock Bjørnsen med henholdsvis 22 og 10 point. Her resterer der dog to afdelinger, idet KUM i slutningen af oktober repræsenterer målstregen i juniorernes rangliste.

Foto: Helge Lang Pedersen