Skip to main content

DM Mellem venter lørdag i Rold Skov

| Nyheder 2019

8abc0b3c3555f3705089ca3fc87e1683 w740I fjor løb Tue Lassen og Amanda Falck Weber med medaljerne ved DM Mellem. Foto: Helge Lang Pedersen

Lørdag eftermiddag slår Rold Skov OK portene op til, ja Rold Skov, hvor efterårets første danmarksmesterskab - det på mellemdistancen - afgøres i Hesselholt-delen af det store skovområde.

Modsat Rold Vælderskov og Rebild Bakker, kan korttegneren i den sydlige ende af skoven nøjes med at bruge 2,5-meter kurver.

- og arrangørerne fortæller om god gennemløbelighed, dog med årstidens sædvanlige forbehold for opvækst i bunden.

Startlisterne er herligt lange at læse sig igennem, vejrudsigten er i den meget flotte ende af skalaen og med lækkert terræn og kompetente arrangører er der god grund til at se frem til en flot sensommerlørdag i skoven.

Og langt de fleste deltagere vil også have mulighed for - efter strabadserne - at følge eliteklassernes spændende opgør om guldmedaljer og point til Trimtex Senior Cup og Løberen Junior League, der begge er inde i den afgørende fase.

I dameklassen får Cecilie Friberg Klysner svært ved at løbe favoritværdigheden af sig efter den flotte mellemdistancepræstation ved VM i Norge for præcis to uger siden. Her løb hun en stort set fejlfri tur og satte sig på 10. pladsen, der var hendes bedste individuelle VM-placering på en skovdistance og landsholdets højeste VM-placering i år.

Yderligere to VM-løbere, Line Cederberg og Caroline Gjøtterup, har meldt deres ankomst, ligesom ranglistens førende løber, Masha Semak, er blandt de 23 startende i D21.

Sidste års vinder, Amanda Falck Weber, er dog ikke med.

Hos herrerne er der også tre løbere fra de nys overståede verdensmesterskaber på startlisten.

Den regerende danmarksmester på mellemdistancen, Tue Lassen, blev nummer 16 på VM-mellemdistancen, og har på den måde løbet sig op i toppen af favoritfeltet.

Men han får helt sikkert konkurrence af blandt andre landsholdskollegerne Björn Cederberg og Emil Øbro, hvor sidstnævnte viste flot form på VM-langdistancen med en 33. plads.
Også landsholdsløber Jakob Edsen har stillet terrænskoene frem, ligesom ranglistens førende løber Rasmus Djurhuus, skal forsøge at holde fast i sin føring i Trimtex Senior Cup.

Første start går kl. 12 og eliteklasserne afgøres mellem kl. 14.30 og 16.

Arrangørernes hjemmeside

Lørdag aften fortsætter o-weekenden i det nordjyske med Midgårdsormen, som Karup OK og Store Binderup OK arrangerer. Se indbydelsen her.