Skip to main content

VM: Stærk 10. plads af Cecilie Klysner på mellemdistancen

| Nyheder 2019

CecilieKlysner1Den danske orienteringsløber Cecilie Klysner løb en flot 10. plads hjem på mellemdistancen ved verdensmesterskaberne i orienteringsløb i Norge. Også Tue Lassen havde et godt løb og blev nummer 16 hos mændene.

Damernes bane gik over 5,5 kilometer i dag og her undgik Cecilie at lave større fejl i det krævende norske terræn. Da hun samtidig holdt en høj fart i den blåbær-fyldte skov, kunne hun med 10. pladsen præstere sit bedste individuelle VM-resultat på en skovdistance nogensinde.

- Jeg er helt vildt glad. Det er næsten uvirkeligt. Jeg er virkelig stolt over, at jeg kunne holde sammen på det over 20 poster til et VM. Jeg prøvede at sige til mig selv, at jeg ikke skulle presse på fysisk, fordi det nok skulle blive megahårdt til sidst. Og jeg var helt færdig allerede, da jeg passerede publikumspassagen, så jeg tror det var helt rigtigt at fokusere på det tekniske, siger Cecilie Klysner.

Mellemdistancen blev løbet i samme terræn som onsdagens langdistance, hvilket stillede høje krav til både fysik og orienteringsteknik blandt verdens bedste orienteringsløbere.

En anden dansker, der lykkedes godt med at holde knæene højt i blåbærrene og fuldføre de rigtige vejvalg, var Tue Lassen, der med en 16. plads blev bedst placerede dansker i herreklassen.

TueLassen

- Vi er rigtig godt tilfredse. At få Cecilie ind i top 10 var en af målsætningerne vi havde - at vi skulle have to top 10-placeringer med hjem, og at hun klarer det, er vi rigtig glade for. Tue laver også et rigtig godt løb. Der er ikke langt op til top 10. Det er et godt løb og det er hans niveau, siger landstræner Kenneth Buch.

Øverst på resultatlisten gentog Tove Alexandersson, Sverige og norske Olav Lundanes bedrifterne fra onsdagens langdistance. Der var dog noget mere spænding om resultatet i dag, idét Tove Alexandersson vandt med bare 5 sekunders forspring til det unge, schweiziske talent Simona Aebersold. Den regerende verdensmester, russiske Natalia Gemperle delte bronzemedaljen med finnen Venla Harju.

Og det så næsten ud til at blive en dobbelt svensk triumf, da Gustav Bergman løb over målstregen i bedste tid - og med et forspring i mellemtiderne til Olav Lundanes. Men nordmanden skruede så meget op for farten på de sidste poster, at han med en lang spurt kunne løbe guldet hjem - 11 sekunder foran svenskeren. Lundanes' landsmand, Magne Daehli, snuppede bronzen et halvt minut efter guldet.

Verdensmesterskaberne i Norge fortsætter lørdag eftermiddag med stafetdisciplinen, hvor Danmark stiller med et damehold og et herrehold.

- Vi glæder os rigtig meget. Vi har ambitiøse målsætninger, men der er ikke noget af det, jeg har set her, der siger, at vi ikke kan lykkes med det. Nu har vi et par spydspidser med Cecilie og Tue, der skal løbe førsteture og som bliver en slags kaptajner for holdet. Så tror jeg, at vi får en god start, og så må vi bare holde i og se, hvor langt det kan bære, siger landstræneren.

Resultater, Mellemdistance, VM i Norge 2019
Kvinder:
5,5 km. 20 poster
1. Tove Alexandersson, Sverige 38.20 minutter
2. Simona Aebersold, Schweiz +0.05 min.
=3. Natalia Gemperle, Rusland + 1.45 min.
=3. Venla Harju, Finland +1.45
10. Cecilie F. Klysner, Danmark +3.07 min.
35. Caroline Gjøtterup, Danmark + 9.02 min.
=38. Miri Thrane Ødum, Danmark + 10.53 min.

Mænd
6,1 km. 23 poster
1. Olav Lundanes, Norge 34.18 minutter
2. Gustav Bergman, Sverige +0.11 min.
3. Magne Daehli, Norge +0.29 min.
16. Tue Lassen, Danmark +3.46 min.
40. Björn Cederberg, Danmark +8.31 min.

Hjemmesiden for VM: https://woc2019.no/en/

Foto: Kell Sønnichsen