Skip to main content

VM: Miri Thrane Ødum løb sig i Top 20 igen

| Nyheder 2019

MiriThraneOedumLang2019

Miri Thrane Ødum blev bedst placerede dansker på VM-langdistancen, da hun for andet år i træk løb sig ind i top 20 på den barskeste dag i mesterskabsugen.

Efter knap halvanden time i den norske skov kunne Miri løbe over målstregen til en placering som nummer 18.

- Jeg er egentlig tilfreds, for jeg synes, at jeg gennemfører på den måde, jeg havde bestemt mig for. Jeg løb offensivt, når jeg var i kontrol og gav mig tid, når jeg skulle træffe en beslutning på f.eks. langstrækkene. Jeg fik måske ikke helt åbnet i det fysiske gear, som jeg ville, og som det kræver for virkelig at nå i top på resultatlisten, siger Miri Thrane Ødum.

Damernes bane bød på knap 12 kilometers orientering i terrænet omkring golfbanen i Mørk - og det betød endnu en dag med udfordrende terræn, hvor løberne skulle løfte benene over blåbærlyngen i bunden.

Det lykkedes også godt for VM-debutanten Line Cederberg, der undgik større bom og tidstab, og derfor kunne debutere på en 34. plads i VM-klassementet.

LineCederberg Lang

 

På herrernes bane, der strakte sig over 16,6 kilometer, var Emil Øbro eneste dansker på startlisten. Han havde en god dag og tacklede banens to krævende langstræk godt.

- Jeg synes, at det er gået virkelig godt. Jeg løb et kontrolleret løb hele vejen og havde meget at trykke med fysisk. Jeg lavede to små fejl, men det synes jeg, at der er plads til med mit niveau. Så jeg er glad for, at jeg kunne lykkes på en hel bane. Det er ikke lykkedes for mig på træningslejrene, så det er fedt at kunne gøre det til et VM, siger Emil Øbro, der sluttede på 33. pladsen.

Emil Lang

 
Alt i alt var det derfor en tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter langdistancen.

- Jeg er meget godt tilfreds og synes, at vi kommer godt igennem. Løberne får valgt nogle gode tekniske løsninger og fik stort set dét ud af det, de er gode for. Der er to debutanter på den her, så det er på mange måder fremtidens hold. Miri løb en rigtig god langdistance sidste år, hvor hun blev nummer 12, og det får hun ikke fulgt helt op på i år. Men en top 20-placering er en stabilitet og noget vi kan bygge videre på, siger landstræner Kenneth Buch.

Dagens guldmedaljer endte om halsen på to løbere, der må siges at have prøvet det før. Sveriges Tove Alexandersson var fuldkommen suveræn fra start til mål og vandt med mere end seks minutters forspring til landsmanden Lina Strand. Det schweiziske stortalent Simona Aebersold, der har ni juniorverdensmesterskaber på samvittigheden, løb sig til sin første VM-medalje i seniorregi med en tredjeplads.

Hos herrerne var en nuværende juniorløber, norske Kasper Fosser, med til at skabe spænding om resultatet, da han kom i mål i klart bedste tid. Den holdt indtil landsmanden og storfavoritten Olav Lundanes endnu en gang beviste, at han fortsat sidder tungt på langdistance-tronen - og vandt med mere end halvandet minut. Fosser, der blev trefoldig juniorverdensmester i Danmark for en god måned siden, kunne dog glæde sig over sølvet, mens schweizeren Daniel Hubmann slog sin landsmand Matthias Kyburz med sølle tre sekunder i kampen om bronzen.

Verdensmesterskaberne fortsætter fredag eftermiddag med finalen på mellemdistance. Her har Danmark fem løbere kvalificeret til finalen.

Resultater, Langdistance, VM i Norge 2019
Kvinder:
11,7 km. 21poster
1. Tove Alexandersson, Sverige 69.00 minutter
2. Lina Strand, Sverige +6.16 min.
3. Simona Aebersold, Schweiz + 6.50 min.
18. Miri Thrane Ødum, Danmark + 15.38 min.
34. Line Cederberg, Danmark + 23.34 min.

Mænd
16,6 km. 26 poster
1. Olav Lundanes, Norge 90.09 minutter
2. Kasper Fosser, Norge +1.39 min.
3. Daniel Hubmann, Schweiz +2.58 min.
33. Emil Øbro, Danmark + 20.16 min.

Resultater, GPS-tracking mm. kan findes på VM's hjemmeside.

Foto: Kell Sønnichsen