Skip to main content

VM: Sådan oplevede de mellemkvalifikationen

| Nyheder 2019

Her kan du læse, hvad de seks startende danske løbere sagde om deres kvalifikationsløb til mellemdistancefinalen, der løbes fredag.

De 15. bedste i hvert heat gik videre til finalen. Det lykkedes for fem danske løbere.

CarolineG

 Caroline Gjøtterup - 8. plads i heat 2:
- Jeg er virkelig glad og lettet. Det var fedt at få hul på det her VM, som vi arbejdet længe på. Jeg gik ud og løb rigtig stabilt - det var dét, der var planen. Jeg lavede en fejl på post 10, men jeg vidste, at jeg havde løbet godt på de andre poster og ikke smidt det store. Så jeg havde roen til at tage kontrollen tilbage.

BjornC

Björn Cederberg - 10. plads i heat 3:
- Det er gået fint. Det var ikke et perfekt løb, men jeg holdt sammen på det og er tilfreds. Jeg er glad for at lykkedes at kvalificere sig til finalen. Jeg har brugt rigtig meget tid i terrænet for at forberede mig til det her. Så det var godt at komme ud og føle, at det var noget, jeg havde styr på.

TueL

Tue Lassen - 8. plads i heat 2:
- Jeg vil ikke sige, at det er gået godt, for jeg lavede to store fejl, hvor jeg var for dårlig på retningen. Terrænet skiftede lidt karakter, da vi kom op på en ås på vej til post 5. Det blev mere fladt og diffust, hvor jeg ikke var god nok til at holde fast i kortet. Jeg fik heldigvis stoppet fejlene, før de blev for store, men jeg er ikke helt tilfreds. Jeg har følt mig godt løbende på det sidste, men jeg synes, at det føltes lidt tungt i dag. Men jeg kan se på farten er rimelig god, så det er bare terrænet, der er tungt. Så hvis jeg kan holde styr på det, kan jeg også godt lave et resultat på fredag.

MiriT2

Miri Thrane Ødum - 13. plads i heat 1:
- Det var egentlig et dårligt løb, men jeg er også glad over at være i gang og have kvalificeret mig. Jeg lavede to store fejl i starten og følte, at jeg havde for let ved at blive ukoncentreret. I de perioder, hvor jeg så var koncentreret, løb jeg både stærkt og sikkert. Men fejlene blev for store. Jeg har haft en del skadesproblemer efter den første træningslejr i juli med hoften og ryggen, men det har vi endelig fået styr på. Så jeg er glad for at være i gang.

EmilOebro

Emil Øbro - 27. plads i heat 1:
Det var lidt op af bakke i dag. Jeg lavede et stort bom til post fire og havde svært ved at lægge det bag mig, så jeg lavede tre mindre bom efter det. Så selv om jeg fik bedre styr på det til sidst, så var jeg for langt efter. Men jeg følte mig i god form. Og det har hele tiden været langdistancen, der har været mit hovedfokus, så jeg glæder mig til i morgen og tror, at jeg kan gøre det godt dér.

CecilieKlysner2

Cecilie Klysner - 1. plads i heat 3:
- Jeg synes egentlig ikke, at jeg gjorde noget ekstraordinært. Men jeg kan godt se, at jeg ikke har lavet nogle fejl. Og jeg fik lagt nogle gode planer og gennemført dem. Så jeg var tilfreds da jeg kom ind, men jeg er faktisk overrasket over, at det er gået så godt. Nu er det jo to år siden, at jeg har løbet VM sidst, og jeg er virkelig glad for at være med og i god form - og at være kommet så langt i forhold til sidste år.

Landstræner Kenneth Buch:
- Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne få alle seks videre, men sådan blev det ikke i dag. Når vi dykker lidt ned i præstationerne kan vi se, at vi er rigtig godt med. Vi har nogle stykker der viser, at det faktisk er muligt at lave resultater i år. Så det var positivt for holdet og trods alt en rigtig god start på VM.

Alle fotos: Kell Sønnichsen