Skip to main content

VM: God dansk start på verdensmesterskaberne

| Nyheder 2019

CecilieKlysnerDet danske landshold i orientering fik en god start på verdensmesterskaberne i Norge, da fem ud af seks startende danske løbere kvalificerede sig til fredagens finale på mellemdistancen.

Kravet for en finaleplads lød på en placering blandt de 15 bedste i hvert af de tre heats, som både herrer og damer var delt op i.

Og efter den knap fire kilometer lange bane havde landsholdsløber Cecilie Klysner løst den opgave til perfektion, da hun løb over målstregen i bedste tid og vandt sit kvalifikationsheat.

- Jeg synes egentlig ikke, at jeg gjorde noget ekstraordinært. Men jeg kan godt se, at jeg ikke har lavet nogle fejl. Og jeg fik lagt nogle gode planer og gennemført dem. Så jeg var tilfreds da jeg kom ind, men jeg er faktisk overrasket over, at det er gået så godt, siger Cecilie Klysner.

Også Caroline Gjøtterup, Miri Thrane Ødum, Tue Lassen og Björn Cederberg løb sig til en plads i fredagens finale, mens Emil Øbro sluttede et stykke fra 15. pladsen i sit heat.

Alt i alt var det derfor en tilfreds landstræner, der kunne gøre status efter VM's første konkurrencedag.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kunne få alle seks videre, men sådan blev det ikke i dag. Når vi dykker lidt ned i præstationerne kan vi se, at vi er rigtig godt med. Vi har nogle stykker der viser, at det faktisk er muligt at lave resultater i år. Så det var positivt for holdet og trods alt en rigtig god start på VM, siger landstræner Kenneth Buch.

Verdensmesterskaberne fortsætter onsdag med langdistancen. Her stiller Danmark med Line Cederberg, Miri Thrane Ødum og Emil Øbro. Første start går kl. 10.24 i herreklassen, mens den første dameløber bliver sendt afsted kl. 13.14

De officielle resultater kan findes her:

Se kort, tracking mm. på IOF's liveside 

Foto: Kell Sønnichsen