Skip to main content

EM-guld og -sølv til Camilla Søgaard i Polen

| Nyheder 2019

Pinseweekendens MTBO-EM i Polen bød på hele to danske medaljer - én af guld og én af sølv, der begge endte om halsen på den regerende verdensmester Camilla Søgaard.

Europamesterskabet blev kørt hjem mandag i disciplinen massestart, som Camilla også lykkedes med at blive verdensmester i i fjor.

Massestarten blev kørt i et moderat kuperet terræn med et veludviklet stinet, hvor kørbarheden vekslede mellem rigtig god og ’skrækkelig’ – arrangørens ordvalg! Så det var særligt vigtigt at holde en god kortkontakt, og der skulle virkelig vurderes på stiernes kørbarhed. I dameklassen var distancen på 19,8 km med 350 højdemeter.

Camilla lagde sig i vanlig stil lige fra starten op i front og trak en gruppe ryttere med, som kom samlet forbi den første radiopost efter 6 minutter. Herefter havde arrangørerne indlagt sløjfer, så rytterne blev spredt, men Camilla slækkede ikke på tempoet.  Hun kørte et rigtig godt løb og følte selv, at hun var godt med og havde styr på orienteringen indtil post 10. Her var der en masse opkørte spor i området - og Camilla kom til at tage et forkert vejvalg, der kostede ca. tre minutter.

Alligevel fortsatte den senere europamester ufortrødent med maksimal fart for at indhente det tabte - og det lykkes. Camilla kørte over stregen med et forspring på 2:22 til Claire Dallimore fra England og 2:31 foran Ingrid Stengard fra Finland, der blev treer.

Cæcilie Christoffersen blev nummer 15 på massestarten, hvor det var svært at vide, hvor godt man lå med undervejs på grund af den udfordrende banelægning.

Hos herrerne var Rasmus Søgaard med helt fremme på massestarten og kørte side om side med den senere europamester Anton Foliforov, men uheldigvis styrtede Rasmus og knækkede sin saddelpind og måtte derfor udgå. På den positive side er det værd at bemærke, at Rasmus havde tempoet på plads til at følge med. Oliver Friis udgik også på langdistancen.

Sølv på sprinten
Dagen før bød på sprint, hvor Camilla Søgaard kørte sin sølvmedalje hjem. Et intensivt løb på 8,2 km. for damerne i et fladt skov/park- og byområde. Et spændende og afvekslende område, hvor det var lykkedes arrangørerne at lave et fint og udfordrende løb.

Camilla startede som en af de sidste og syntes selv, at hun havde et fornuftigt løb. Hun kom dog på bagkant med orienteringen, og fik derfor lavet tre smål vejvalgs-fejl undervejs og kørte derfor i mål ca. et minut langsommere end vinderen Veronika Kubinova fra Tjekkiet.

Alt i alt må man konkludere, at Camilla er godt kørende her hvor der er omtrent halvanden måned til VM i Danmark begynder.

Cæcilie Christoffersen snuppede en delt 23. plads på sprinten.

Hos herrerne kørte Rasmus Søgaard sig ind på en 11. plads, mens Oliver Friis blev 27'er - en præstation Oliver var fint tilfreds med, trods en fejl og et par knap så smarte vejvalg undervejs, skriver han selv på sin Instagram-profil.

Lørdag kørte Camilla, Rasmus og Oliver sig ind til en femteplads på sprintstafetten.

Foto: Laura Scaravonati