Skip to main content

Junior testløb lang

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

En træt Annika Simonsen løb sejren i hus på dagens lange distance i D20 (Foto: Helge Lang)

Dagens testløb bød på lange hårde baner i bakkerne omkring Himmelbjerget.

Revanche til Annika Simonsen i D20
På sprinten i går blev Annika Simonsen kun nr. 9 - men det fik hun rådet bod for i dag, hvor hun førte fra start til slut og sikrede sig en vigtig sejr. Den blev dog kun på 10 sekunder, da Agnes Nørgård Kracht afsluttede rigtig stærkt og fik løbet sig fra en fjerde til en andenplads på den sidste halvdel af banen.

Der var ikke de store overraskelser på de øvrige top 6 placeringer, men det er værd at bemærke, at Malin Agervig Kristiansson, der ellers har haft en flot sæson, blot blev nr. 11 i dagens konkurrence.

Søren Thrane Ødum gentog sin sejr i H20
I H20 fik Søren Thrane Ødum sat en tyk streg under, at formen er ved at være der, hvor den skal være.

Søren udtalte efter løbet: '"Jeg løb et stabilt løb, men starten blev ikke optimal - et mindre svaj på post et og et større bom på post 3. Men derfra og hjem fik jeg samlet fint op på det og løb et teknisk godt løb. Men det var tungt, grønt og bakket derude, så det var virkeligt hårdt. Det var en rigtigt god bane, hvor man skulle være skarp på sin vejvalgsorientering. Der var mange steder, hvor man kunne optimere, hvis man var opmærksom."

Han vandt med 2:25 minutters forspring til Andreas Bock Bjørnsen, der igen var to sekunder foran Malthe Poulsen, der således løb sig i top tre for anden dag i træk.

Fjerdepladsen gik til Morten Örnhagen Jørgensen, mens gårsdagens 3'er Mikkel Holm Nielsen, der inden weekendens testløb nok måtte betragtes som en outsider til holdet, med en 5. plads endnu engang fik gjort rigtig god reklame for sit kandidatur.

Oscar vandt igen i H16
I H16 tog Oscar David Broman Jensen den forventede sejr. Men han var ikke så suveræn i dag, som han har været i tidligere løb. På første radio lidt under halvvejs på banen, havde han et forspring på over fire minutter til Mathias Buchgreitz, men i mål var dette forspring begrænset til to minutter. Tredjepladsen gik til Tobias Biering, mens Valdemar Marager, der lidt overraskende blev nr. 4 til DM-sprint, fik vist at det ikke var en tilfældighed, med en flot fjerdeplads.

Gårsdagens 3'er Gustav L Holmberg fik en dårlig start og var blot nr. 13 - mere end 11 minutter efter Oscar på radioposten. Men han afsluttede stærkest af alle og løb sig op på en 7. plads knap 8 minutter efter Oscar i mål.

Revanche til Siri Simonsen
Ligesom storesøster Annika, fik Siri Simonsen rådet bod for en skidt sprint i går, hvor hun klippede forkert. I dag løb hun sig tilbage i kampen om pladserne til EYOC med en flot sejr. Hun var i mål 32 sekunder foran Theresa Skouboe der igen havde 31 sekunder at give af til Elanor Henriksen.

Sigrid Høyer Staugaard, der har vundet årets to første skov DM-er ultralang og nat måtte i dag nøjes med en fjerdeplads, mens vinderen fra både gårsdagens sprint og DM-sprint Eva Örnhagen Jørgensen sluttede som nr. 6. Nr. 2 fra sprinten i går Marie Møller Nielsen blev i dag nr. 9, mens gårsdagens 3'er Ida Riis Madsen blev nr. 7.

Hvor der i de øvrige tre klasser begynde at tegne sig et billede, blev der med andre ord blevet blandet godt rundt i kortene i D16, så mellemdistancen i morgen får formentlig meget stor betydning for, hvordan det fire piger store hold til EYOC kommer til at se ud.

Mellemdistancen kan følges via liveresultater: https://liveresultat.orientering.se/  i morgen fra kl. 10:00, og resultater fra dagens og morgendagens konkurrencer finder du på arrangementets hjemmeside: http://okpan.dk/jwoctest2019/  

En koncentreret Agnes Nørgård Kracht på vej til startpunktet - med en flot afslutning løb hun sig op på andenpladsen i D20 på dagens lange distance. (Foto: Helge Lang)