Skip to main content

DM-sprint optakt

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Den firedobbelte verdensmester Maja Alm stiller til start både lørdag og søndag til weekendens danske sprintmesterskaber.

Lørdag og søndag lægger Grindsted gader og stræder til årets danske mesterskaber i sprint. Lørdag står OK Gorm som arrangører for den individuelle konkurrence, mens det søndag er WOC2020 gruppen, der arrangerer sprint-mix-stafetten som en forpremiere til Verdensmesterskaberne næste år.

Arrangementet er lavet i tæt samarbejde med Billund Kommune – der med Søren Madsen i spidsen har gjort et stor arbejde for promovere konkurrencen i lokalområdet – ligesom borgmesteren kommer og åbner stævnet lørdag kl. 13:50.

Ud over at være danske mesterskaber er løbene også verdensranglisteløb ligesom de tæller til sprintcuppen, Trimtex Senior Cup og Løberen Junior League.

Maja kommer til start
I dameklassen stiller den firdobbelte sprintverdensmester Maja Alm til start. Selvom hun i år har valgt at satse på atletik - og derfor kun har løbet meget få orienteringsløb, må hun nok leve med favoritværdigheden. De to nærmeste konkurrenter bliver formentlig landsholdskollegaerne Cecilie Friberg Klysner og Caroline Gjøtterup,

Belgisk favorit i herreklassen
I herreklassen er der fornemt besøg fra Belgien, hvor Yannick Michiels – der blev nr. 4 til VM-sprint i Letland sidste år, og som har flere top 3 placeringer på world cup sprinter – benytter lejligheden for at fortræne til VM i Danmark i 2020. De stærkeste danske udfordrere er formentlig Tue Lassen og Jakob Edsen – men der er også et glædeligt gensyn med Andreas Boesen og Søren Schwartz, der begge er tilbage efter lange skadespauser. Man skal heller ikke afskrive Rico Hejlskov Mogensen, Emil Øbro, Laurids Bidstrup Møller, Rasmus Møller Jess og Rasmus Djurhuus.

Første start i eliteklasserne går kl. 13:59. Maja Alm starter kl. 14:55 som sidste eliteløber – samtidig med Mads Møller Skaug i H20, så eliteklasserne forventes at være afsluttet omkring kl. 15:10. Konkurrencerne kan følges online på http://liveresultat.orientering.se – og efter konkurrencerne vil banerne og løbernes vejvalg kunne ses på www.o-track.dk.

De danske stjerner får hård kamp fra belgiske Yannick Michiels til DM-sprint. Han kan ikke blive dansk mester, men han kan give dansker kamp til stregen. Billedet er fra Worldofo.com