Skip to main content

Optimisme i juniorlandsholdsgruppen

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Juniorlandsholdsgruppen benyttede Store Bededagsferien til at samles med fokus på det nært forestående Junior-VM på hjemmebane. "Vi havde valgt at overraske løberne med en stafettræning i Palsgaard fælles med det franske juniorlandshold, som var på træningslejr i Danmark samtidig", fortæller juniorlandstræner Jeppe Ruud. "Det var en fed indledning, hvor vi fuldstændigt matchede vores franske gæster".

Søren TØ Juniorsamling 05 2019

Søren Thrane Ødum i duel med en af de franske gæster ved stafettræningen. Foto: Jeppe Ruud.

 Dagen efter blev løberne testet på en reel langdistance i stærkt kuperede Silkeborg Vesterskov. "Vi ville gerne give løberne baner på samme længde og med lige så mange højdemeter som i Lang-finalen ved Junior-VM, så løberne kunne forberede sig på den mentale og fysiske udfordring, som løbet vil blive. Der fik vi også nogle gode indikationer af, hvor løberne står", fortæller Jeppe.

 Søndag var der så komplet sceneskifte, idet juniorlandsholdet deltog i de to sidste afdelinger af Fynsk Sprint Cup med korte intensive baner i Odense Centrum. Løbet havde i forvejen samlet de p.t. bedste danske senior-sprintløbere med Jakob Ekhard Edsen og Emil Øbro på herresiden og Caroline Gjøtterup og Cecilie Klysner som stjerner på herresiden. "Jeg er imponeret over at juniorerne kan matche seniorerne, hvor flere af dem (Jakob og Cecilie, red.) har taget VM-medaljer", sagde Jeppe med em svag stolthed i stemmen.

Andreas BB i Fynsk Sprint Cup 2019

Andreas Bock Bjørnsen i opløbet ved søndagens fynske sprint cup 

 Jeppe henviste til, at juniorlandsholdsløber Andreas Bock Bjørnsen fra OK Pan Aarhus i sødagens sidste afdeling var 2 sekunder foran Emil Øbro pg 10 sekunder foran Jakob Ekhard Edsen. På spindesiden var Agnes Nørgaard Kracht fra juniorlandsholdet blot 3 sekunder efter verdensmester Cecilie Friberg Klysner i søndagens løb. Det var dog den lokale stjerne, Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK, der blev samlet vinder efter 4 etaper af Fynsk Sprint Cup.

Caroline G - opløb FSC

Caroline Gjøtterup løb sejren hjem i dameseniorklassen ved Fynsk Sprint Cup

 "Det ser generelt rigtigt godt ud på juniorsiden", fortæller Jeppe. "Det er ikke blot løberne i juniorlandsholdsgruppen, der viser sig frem. Jeg er virkeligt glad for, at der er rigtigt mange juniorer, der giver den gas med træningen og gennem foråret har lavet rigtigt gode resultater. Vi står et godt sted".

 Jeppe fortalte endvidere, at han ved samlingen havde brugt tid på at fortælle om udtagelseskriterierne, så alle ved, hvordan de skal præstere for at komme i betragtning til en af de stærkt eftertragtede pladser på det danske hold til junior-VM. Prioriteringerne er beskrevet i udtagelseskriterierne, men det skader ikke at sætte ekstra ord på - ikke mindst at præstation vægtes over placering. Man er således ikke sikret en udtagelse med tre 6. pladser i testløbene, hvis andre har leveret topniveau i nogle, men ikke alle løbene. Jeppe pointerer også, at der præstationerne ved testløbene, der vægtes højest - først derefter ses på de øvrige kriterier, som også er beskrevet i udtagelseskriterierne.

Testløbene afholdes i pinsen med sprint i Marienlystparken i Aarhus lørdag den 8. juni. Søndag 9. juni løbes langdistance i det legendariske orienteringsterræn Himmelbjerget, der blev brugt ved VM-stafet i 2006. 2. pinsedag, den 10. juni, løbes mellemdistancen - ligeledes i Himmelbjerget. Et hurtigt studie af det lukkede område viser, at det er den østlige brutalt kuperede del af området har op mod 140 meters højdeforskel fra Julsøs vandspejl til plateauet bag selve Himmelbjerget, der med sine "kun" 147 meter ikke er områdets højeste punkt. Til testløbene har et antal øvrige landshold også meldt deres ankomst og med speakning ved Junior-VM speakerteamet ventes løbene at blive ikke så lidt af en oplevelse. Det er også muligt for andre at være med, da der er mulighed for at tilmelde sig banerne med put and run start efter juniorerne har løbet. Der er mere information her.