Skip to main content

Imponerende sejr til Mikkel Lyskjær i LØBEREN League

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Dagens sjællandske mesterskaber på lang distance var samtidig en delkonkurrence i den danske juniorrangliste LØBEREN League. Derfor løb  D 18 og D 20 samme bane, ligesom H 18 og H 20 havde samme bane, så resultaterne kunne samles til et resultat. Alle resultater fra SM Lang kan findes her.

Ida Øbro løber sejren hjem i D 20

I D 20 var der ingen over og ingen ved siden af Ida Øbro fra den arrangerende klub, Tisvilde Hegn OK. Allerede på radioposten var hun over 4 minutter hurtigere end nærmeste konkurrent, således at landsholdskollegerne og klasskammeraterne Annika Simonsen, FIF, og Agnes Nørgaard Kracht, også fra THOK, måtte se sig henvist til de sekundære placeringer mere end 5 minutter efter.

D 20 SM 2019

Podiet i D 20

I D 18 blev det til en sikker sejr til Malin Agervig Kristiansson, OK SNAB, der således henviste de tre Søllerød-løbere Mathilde Smedegaard Madsen, Camille Marie Næstoft Juhl og Alberte Kaae-Nilelsen til de efterfølgende pladser.

Malin SM 2019

Malin Agervig Kristiansson i opløbet

Dagens største positive overraskelse oprandt i H 20. På forhånd var de stærke løbere fra FIF Hillerød og OK Pan Aarhus spået de bedste chancer, men Mikkel Lyskjær, der i øjeblikket ikke er i juniorlandsholdsgruppen, leverede en radiotid, som ingen af de øvrige kunne matche. Og da Mikkel holdt det høje tempo helt ind til mål, blev det til en sejr til Farum-løberen. Tættest på Mikkel kom Mads Møller Skaug ca. et minut efter, mens klubkammeraten fra OK Pan Aarhus Johan Halkjær Dupont 3½ minut efter netop henviste Malthe Poulsen, FIF Hillerød til fjerdepladsen. Malte Kjær Hemmingsen fra FIF Hillerød endte på 5. pladsen. Malthe og Malte blev dog hhv. sølv- og bronzevinder i SM Lang, da Aarhus-løberne ikke kan blive sjællandsmestre. 

Mikkel L SM Lang 2019

Mikkel Lyskjær løber sejren hjem

H 20 SM 2019

SM medaljevinderne i H 20

I H 18 blev det til den ventede sejr til endnu en juniorlandsholdskandidat, Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, men i dag matchede Sørens tid ikke  Mikkel Lyskjærs, således at det som skrevet ovenfor blev Mikkel, der vandt dagens afdeling af LØBEREN League. Theis Munktved fra Allerød OK blev nr. 2 i H 18, mens Sørens tid rakte til 3. pladsen i LØBEREN League afdelingen.

H 18 SM 2019

Medaljevinderne i H 18

I D 21 vandt Masha Semak fra Farum OK, mens titlen i H 21 gik til Kasper Ingerslev fra Ballerup OK. H 16 blev vundet klart af Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK, mens Sigrid Høyer Staugaard fra FIF tog titlen i D 16.

Stævnet havde i øvrigt fint besøg, da den 4-dobbelte franske VM-medaljevinder, Lucas Basset fra Frankrig fik en sidste øjebliks tilmelding i H 21, så han uden for konkurrence kunne give en pejling på, hvad en verdensstjerne kan løbe en H 21-bane på 15 km i Tisvilde Hegn på. Svaret var 1:14, hvilket giver en km-tid lige under 5. Det var dog ikke helt så hurtigt som Kasper Fosser og Vojtech Kral løb ved Danish Spring i marts i samme skov, men så er der jo også kommet blade på træerne i mellemtiden.

Miri SM 2019

Miri Thrane Ødum i opløbet

Den danske landsholdsløber Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, der i sidste weekend præsterede en flot 5. plads på mellemdistancen ved de norske testløb til World Cuppen i Finland, havde også fået en sidste øjebliks tilmelding uden for konkurrence og Miri brugte 63 minutter på de 10.3 km - en tid, der lover godt - dels for den kommende World Cup i Finland, der afvikles med mellemdistance 8. juni, Lang distance 9. juni og sprintstafet 11. juni og dels for forberedelserne frem mod VM i Norge til august.

For juniorernes vedkommende var dette sidste større konkurrence på Sjælland forud for junior-VM, der afholdes i Danmark i juli måned. Testløbene hertil afholdes i pinsen i Aarhus og ved Himmelbjerget. Det er muligt at deltage i løbene, selvom man ikke er juniorløber, da banerne efter testløbene åbnes for andre interesserede.