Skip to main content

IFK Göteborg vandt Tiomila for tredje år i træk

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

 

Det er skæbnens ironi, at den tørreste april i mands minde endte med, at herrestafetten i Tiomila mere eller mindre druknede i regn. Heldigvis lå arenaen på fodboldbanerne ved den lokale ishockeyhal, Trollarinken, så der alligevel ikke kom de store mængder mudder. For tredje år i træk vandt IFK Göteborg den prestigefyldte stafet, da de og MS Parma fra Finland kom alene i spidsen efter 5. tur og efter 6. tur løb de blåhvide alene i spidsen indtil Max Peter Bejmer defilerede i mål på sidste tur små 8 minutter foran finske Koovee med den mangedobbelte schweiziske verdensmester Daniel Hubmann på sidste tur.

 

For de danske hold leverede Emil Ahlbäck i OK Pan Aarhus helt som planlagt på førte tur, da han var inde med førerfeltet som nr. 18. Derefter fik landsholdsløber Tue Lassen en tungere tur i skoven, da han med et tidstab på små 8 minutter sendte Søren Schwartz ud på tredje som nr. 45. Søren holdt fin fart og tabte blot et par minutter, så Rasmus Djurhuus blev sendt ud på den næsten 18 km lange natbane som nr. 46 blot 11 minutter efter de førende.

 

Af andre fine præstationer på første tur, kan nævnes at unge Elias Hinge Krogsgaard skiftede som nr. 19 for Horsens/Silkeborg, blot 1:19 efter de førende. Holdet faldt dog siden tilbage i konkurrencen. Af øvrige danske hold var Jeppe Ruud i OK Pan Aarhus 3 bedst på 133. pladsen, skarpt forfulgt af klubbens andethold med Stefan Frands Petersen som nr. 138.

 

Rasmus Djurhuus og siden Laurits Bidstrup Møller, Andreas Bock Bjørnsen, Mads Møller Skaug, Henrik Rindom Knudsen og Joans Munthe holdt siden OK Pan Aarhus stabilt i 40-placeringerne og rykkede frem, så Tobias Karlsmose Svarer som det sidste før speakningen lukkede blev annonceret som nr. 38 i mål. Tobias løb ind til et af dagens største bifald fra et talstærkt OK Pan ungdomskor. God stil. Desværre havde Tobias sprunget en post over, hvorfor holdet blev diskvalificeret.

 

OK Pans ungdom hepper - men desværre forgæves denne gang

Med OK Pan Aarhus diskvalificeret, endte Farum Tisvilde OK med at blive bedste danske hold, da klubben efter en forsigtig start af Jesper Damgaard som nr. 223 efter første tur, rykkede godt frem med Carl Emil Schøier Kovsted og særligt Jonas Falck Weber, der ikke tabte mere end tre minutter til de førende på sin 3. tur. Thomas Jensen rykkede holdet yderligere frem på den lange nat, tabte nogle placeringer på 5. tur, men rykkede så atter fremad med Malte Kjær Hemmingsen, Oscar David Broman Jensen og Jacob Steinthal til omkring nr. 92. Sidstnævnte kom i mål lige før efterstarten, men da båsen var lukket, måtte Lasse Fugmann Thamdrup med i denne, men igen ifølge de foreløbige resultater, sluttede holdet som nr. 95.

Jacob på broen tio 2019

Med et trænet øje kan man se Jacob Steinthal passere broen, mens løberne venter på fællesstarten

Søllerød med Troels Christiansen på sidste tur er registreret som nr. 105 i mål, Pan Aarhus 2 som nr. 128, mens de øvrige danske hold ikke p.t. er registreret med en sluttid. De endelige resultater vil blive offentliggjort på www.10mila.se.

Næste år er Tiomila tilbage i sædvanlige Stockholmsomgivelser, når det afholdes små 15 km SV for Arlanda lufthavn. Det vil være flot, hvis der 2. - 3. maj 2020 atter er 44 danske hold tilmeldt.