Skip to main content

Debutsejre ved DM Ultralang

| Nyheder 2019

Det hører til sjældenhederne at danmarksmestrene i begge seniorklasser står med en DIF-medalje om halsen for første gang samtidig.

Men det var tilfældet i Frederikshåb Plantage og Randbøl Hede, hvor Kolding OK stod for det barskeste DM i kalenderen - på den ultralange distance.

 I H21 løb den norske landsholdsløber Emil Ahlbäck, OK Pan, med sejren efter 25 kilometers orientering. Nordmanden, der er flyttet til Danmark i fjor og ellers satser på sprintdistancerne, var knap fire minutter hurtigere end klubkammeraten Rasmus Djurhuus, der har syv DM-titler på samvittigheden på dagens distance.

Førsteårs-senioren Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, var lidt mere end 10 minutter efter Ahlbäck, men det holdt til en bronzemedalje.

Rico Hejlskov Mogensen, St. Binderup OK, kom godt nok i mål med den næsthurtigste tid, men havde klippet en forkert post undervejs - og det er der, som bekendt, ikke mange medaljer i. 

I dameklassen vandt FIF Hillerød Orienterings bulgarske løber Nevena Simeonova en klar sejr foran Viborg OK's Kristine Baagø. Forhåndsfavoritten Emma Klingenberg var syg søndag morgen og stillede derfor ikke til start.

Det var i det hele taget en god dag for FIF'erne - for både D20 og H20 fik også vindere fra Hillerød-klubben.

Annika Simonsen slog klubkammeraten Nikoline Holm Splittorf med fire minutter hos de ældste juniorer, mens Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg OK, blev treer.

I H20 var det Malthe Poulsen, der var hurtigst - dog med en knap så stor margin. Efter mere end 110 minutters løb gik sølvmedaljen til Allerød OK's Lasse Fugmann Thamdrup, der var 2.19 efter. Og mindre end et minut langsommere var bronzevinderen Johan Halkjær Dupont fra OK Pan.

Til gengæld var der ingen tvivl om sejren i D18. Her løb Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, med guldet og en margin på mere end 29 minutter ned til Nanna Lysemose Poulsen fra Silkeborg OK.  Malin fik endda klubkammeraten Rikke Rasmussen med sig op på podiet for at modtage bronzemedaljen. 

OK Snab satte sig også på sølv- og bronzemedaljen i H18 til henholdsvis Linus Agervig Kristiansson og Jeppe Edvardsen, mens Silkeborg OK's Elias Hinge Krogsgaard blev danmarksmester med præcis seks minutters sejr.

Der er resultater på Kolding OK's hjemmeside for konkurrencen - og vejvalg på O-track.

Alle fotos: Thomas Greve Jensen