Skip to main content

DM Ultralang venter i søndagens forårssol

| Nyheder 2019


Rasmus Djurhuus jublede over sit syvende H21-guld efter 2018-udgaven af DM Ultralang i Jægerspris.

Det er årets længste orienteringsbane, der venter for størstedelen af deltagerne til DM Ultralang, som Kolding OK arrangerer i Frederikshåb søndag.

Til gengæld kan løberne glæde sig over, at der er lovet høj sol og flotte forårstemperaturer på omkring 15 grader i terrænet.

Under alle omstændigheder slipper eliteløberne selvsagt ikke billigt fra turen til plantagen i Frederikshåb og Randbøl Hede - 25,4 kilometer venter på H21-løberne, mens D21 "nøjes med" 17.4 km.

Hos herrerne er to af medaljetagerne fra DM Nat for to uger siden på startstregen. Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, der har fået en flot start på seniorkarrieren og længe lå til natguldet i Holstenshuus, men endte med en sølvmedalje om halsen. Bronzen tog Rico H. Mogensen, St. Binderup, sig af til DM NAT - og i sidste weekend blev det til henholdsvis en første- og andenplads  i Elite2-klassen ved Danish, så han er givetvis også sulten efter en medalje.

Men den største favoritværdighed ligger nok på skuldrene af den syvfoldige Ultralang-danmarksmester Rasmus Djurhuus, der både er forsvarende mester på distancen og var tredjedjehurtigste dansker på den lange distance til Danish Spring for en uge siden.

De to hurtigste fra søndagens langdistance i Tisvilde, Björn Cederberg og Emil Øbro, tilbringer weekenden i Halden til Norwegian Spring, hvor de sammen med resten af landsholdstruppen forbereder sig til VM i Norge, der ligesom weekendens konkurrence løbes i Østfold i det sydøstligste Norge.

Det betyder også, at Emma Klingenberg må finde sig i at stå alene med favoritværdigheden i et ikke så voldsomt stort D21-felt.

Første løber går i skoven kl. 10.30 og resultaterne kan bagefter findes på Kolding OK's hjemmeside for DM Ultralang, ligesom banerne bliver tilgængelige i O-Track.