Skip to main content

Første to afdelinger af Trimtex Senior Cup

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Vinderne af første afdeling af Trimtex Senior Cup - Nina Najbjerg og Rasmus Djurhuus

Den danske rangliste blev sparket i gang med den traditionsrige forårsbebuder Nordjysk 2-dages. Vanen tro havde en masse nordmænd fundet vejen til det nordjyske for at få lidt snefri terræner at løbe i.

Tranum Klitplantage lagde skov til både langdistancen lørdag og mellemdistancen søndag. Begge dage var det lykkes banelæggerne, Thomas Lindschouw på lang og Claus Bobach på mellemdistancen at lave spændende og udslagsgivende baner. Baner og tracking ligger op o-track: https://o-track.dk/

Overraskende vinder i kvindeklassen
I D21E havde Nina Najbjerg fra OK Gorm et stort set fejlfrit løb, og det blev honoreret med 100 point i Trimtex Senior cuppen og en føring på ranglisten. Hun var ca. 1½ minut foran sidste års store komet Caroline Gjøtterup, som havde yderligere 20 sekunder ned til den tidligere svenske landsholdsløber Anna Forsberg.

Hos herrerne gik sejren til den franske landsholdsløber og tidligere VM-medaljør Damien Renard. Han var 41 sekunder foran norske Hans Gunnar Omdal. Rasmus Djurhuus blev bedste dansker på en 3. plads og sikrede sig dermed 100 point i Trimtex Senior Cuppen. Næstbedste dansker blev førstårs senior Laurits Bidstrup Møller, der dermed fik vist, at han er klar til at bide skeer med de voksne.

De danske landsholdsløbere lagde mere beskeden ud - og der var ingen, der blandede sig i toppen. Emil Øbro kom dog i mål med hurtigste tid - men da han havde klippe forkert, blev han desværre disket.

Fint comeback til Cecilie på mellemdistancen
På mellemdistance blev dameklassen vundet af svenske Elin Carlsson. Men et minut efter hende på en andenplads blev det til et glædeligt gensyn med Cecilie Klysner, der efter en meget skadepræget sæson i 2018 ser ud til at have fundet formen igen. Caroline Gjøtterup blev nr. 3 - 44 sekunder efter Cecilie, mens Ane Lind på 4. pladsen skulle bruge yderligere 31 sekunder. Caroline fører dermed Trimtex Senior Cuppen efter de første to afdelinger.

Høj fart på Rico
I herreklassen viste Rico Hejlskov Mogensen, at sejren fra DM-nat i efteråret 2018 ikke er det sidste, vi har set til ham. Han førte fra start til slut. Han holdt så høj fart, at han sågar havde råd til at smide et minut på en af de sidste poster, og stadig løbe sejren i mål med 14 sekunders forspring til Rasmus Djurhuus, de efter de første to konkurrencer fører Trimtex Senior cuppen.

Jakob Edsen holdt også rigtig høj fart og blev tredje dansker blot 34 sekunder efter. Han mistede næsten to minutter på post 5, men han fik efter en mindre vellykket langdistance dagen før vist, at tempoet er der. Tobias Karlsmose Svarer blev lidt overraskende fjerde bedste dansker blot tre sekunder efter Jakob. Det bliver spændende at følge hans udvikling i denne sæson. Der var også mere positivt nyt på de næste to pladser, der blev besat af de førsteårs seniorer Laurits Bidstrup Møller og Rasmus Møller Jess.

Dobbeltsejr til Andreas i H20E
I herrejunior viste Andreas Bock Bjørnsen, at han er kommet godt igennem vintertræningen, da han vandt lørdagens langdistance i sikker stil foran fem nordmænd. Næstbedste dansker blev Jeppe Edvardsen på en 7. plads, mens vi skulle yderligere 6 pladser ned for at finde Jacob Steinthal som 3. dansker.

På mellemdistancen tog Andreas Bock Bjørnsen igen en komfortabel sejr. Her blev Mads Skaug og Johan Halkjær Dupont 2. og 3. bedste dansker på henholdsvis 4. og 6. pladsen.

Dansk i toppen i D20E
I damejunior var der dansk i toppen begge dage. Lørdag skulle man helt ned på en 7. plads for at finde første nordmand - mens det søndag var dansk på de tre første pladser.

Langdistancen blev det som ventet en opgør mellem Ida Øbro og Agnes Nørgård Kracht. Ida vandt opgøret sikkert med 2½ minuts margin, mens Agnes blot havde 30 sekunder at give af ned til Malin Agervig Kristiansson.

På mellemdistancen havde Ida Øbro ikke nogen god dag, og det udnyttede Agnes Nørgård Kracht til at løbe en sikker sejr hjem. Hun havde 1:13 minutter ned til Lotte Jauhojärvi Markussen på andenpladsen - mens Malin Agervig Kristiansson sikrede sig endnu en tredjeplads 17 sekunder efter Lotte.

Vinderne af 2. afdeling af Trimtex Senior Cup - Cecilie Klysner og Rico Hejlskov Mogensen