Skip to main content

Sæsonstart i Trimtex MTBO Cup

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Frederikssund

Kortudsnit fra løbet i Frederikssund – fra et område med høj detaljegrad krydret med mange poster hvor rytterne skulle holde sig skarpe for at undgå tidsstab.

Denne weekend blev årets Trimtex MTBO Cup (H/D-21) og Dansk MTBO Cup (øvrige aldersklasser) skudt i gang med en meget tidlig sæsonstart. De fleste deltagere i de 2 løbsserier ser frem til at komme ud at køre på tørre spor i det korte cykeltøj, men som de fleste har bidt mærke i lader forårets komme vente på sig. For cykelfolket har vejret i det danske ikke ligefrem vist sig fra den gode side de seneste 14 dage, og da vejrudsigten for weekenden lød på vedvarende regn og blæsevejr af skiftende graderinger var der i hvert fald flere af landsholdsrytterne, der drømte sig tilbage til forrige uges træningslejr på Gran Canaria.

Løbsprogrammet bød på 2 gange mellemdistance i det nordsjællandske i henholdsvis Frederikssund på nytegnet MTBO kort (lørdag) og Grib Skov Vest (søndag). Der var på grund af nedbøren lagt i ovnen til et par tunge omgange. Men på trods af yderligere mængder regn nætterne op til begge løb, var der på næsten magisk vis tørvejr mens rytterne var i skoven begge dage. Og selv om skovområderne pletvis var våde og tunge, fremstod løbsterrænerne i ganske så fin stand forudsætningerne taget i betragtning. Så alt i alt fik de fleste fik et par gode løb i bogen i sæsonpræmieren.

Efter en vinterpause på løbsfronten og en god gang tung træning i de mørke måneder er det altid interessant at få en pegepind på hvordan de indbyrdes forhold kan forventes at spinde af i den kommende sæson. Nogle af de forventet bedste stillede ikke til start i weekenden, så det fulde billede kommer dog først på plads en gang når foråret er kommet godt i gang.

Hos dame eliten blev det ikke helt uventet til en dobbeltsejr for den forsvarende verdensmester (massestart) Camilla Søgaard (Horsens OK) foran en bravt kæmpende Cæcilie Christoffersen) OK ØST Birkerød) begge dage. På herresiden blev det lørdag til en glædelig sejr til Oliver Friis (Horsens OK) som fik slået en streg under at han er godt på vej med sin udvikling. De efterhånden meget skarpe juniorryttere på herresiden har besluttet sig for at køre med i eliteklassen for at få noget god matchning. Lørdag resulterede det i en 2 plads til første års juniorrytteren Mikkel Brunsted Nørgaard (OK ØST Birkerød). Søndag gentog historien sig med de to i en klasse for sig selv i fronten af feltet, denne gang dog med Mikkel øverst på resultatlisten.

I dame junior klassen fik Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK) vist at hun er ved at få fart i cyklen med 2 flotte sejre. Det blev også til et glædeligt gensyn med Annika Henriksen (Svendborg OK) som efter hendes lange skadesperiode denne weekend kom tilbage med 2 andenpladser.

Fulde resultater findes via den nye online resultat formidlings-service O-result.