Skip to main content

Maja Alm er årets orienteringsløber 2018

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Afstemningen om titlen årets orienteringsløber 2018 efterlod ingen tvivl. Over halvdelen af de afgivne stemmer pegede på Danmarks syvdobbelte verdensmester, Maja Alm, fra OK HTF i Haderslev. "Jeg er virkeligt glad for titlen" fortæller Maja, der i disse dage forbereder sig til at rejse på højdedtræningslejr i Kenya som forberedelse til VM Cross på hjemmebanen i Aarhus sidst i marts måned.

73959123e894853ba9e705dd2e712e09 w740
Maja da sølvet på langdistancen ved VM 2018 var en kendsgerning 

Kåringen som årets orienteringsløber følger helt naturligt, efter at Maja i august sidste år blev historisk ved at vinde VM-guld på orienteringsidrættens sprintdistance for fjerde år i træk. Ved samme VM satte Maja endnu en tyk streg under, at hun behersker alle orienteringsidrættens discipliner, da hun for andet år i træk erobrede sølvet på den krævende langdistance i skovene uden for Sigulda i Letland. Blandt flere andre toppræstationer i 2018 løb Maja også det danske sprintstafethold ind til bronze ved VM. Derved kan det danske sprintstafethold møde op til VM på sprintdistance i Trekantområdet i 2020 som den eneste nation, der har vundet medalje ved samtlige verdensmesterskaber, hvor sprintstafetten har været afholdt. Ligesom Maja selv har chancen for at vinde sit femte sprintverdensmesterskab i træk, da der ikke afholdes VM på sprintdistance i 2019.

Som tidligere fortalt satser Maja primært på atletik i 2019 med det ovenfor nævnte VM Cross som næste mål. VM i atletik i Qatar september-oktober 2019 er næste store mål, før atletiksatsningen efter planen kulminerer med 5.000 meter løbet ved OL i Tokyo i 2020. Sideløbende vil Maja fortsat deltage i orienteringsløb, når planlægningen tillader det. Næste gang er efter planen deltagelse på OK Pan Aarhus stafethold ved den svenske storstafet Tiomila, der afholdes i Skåne i Sverige den 27. april. Derudover planlægger Maja at deltage ved DM Sprint i Grindsted den 25. maj. Og det er også ved DM sprint, at vi planlægger at markere kåringen af Maja som årets o-løber 2018.

Som altid har vi trukket lod blandt de mange, der har stemt på, hvem der skal være årets o-løber og den heldige vinder af et gavekort til Løberen er Eleanor Henriksen fra Horsens Orienteringsklub.