Skip to main content

MTBO landsholdet kigger fremad mod den kommende sæson

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Alle

 

Denne flotte januar weekend var MTBO landsholdsrytterne samlet for første gang i 2019. Ud over de ryttere der udgør stammen på holdet var der denne gang også udsendt en opfordring til andre interesserede om at komme med. Formålet var på denne måde at åbne dørene for deltagere der gerne vil snuse til hvad det kræver for at kunne kvalificere sig til en plads i truppen, samt evt. udtagelse til deltagelse i et eller flere af løbene i årets MTBO landsholdprogram.

FIF Hillerøds klubhus dannede base for samlingen, hvorfra damelandstræner Nina Hoffmann beretter at det er dejligt at se nye ansigter og glæder sig samtidig over at rekrutteringsarbejdet begynder at bære frugt. Nye interesserede er med og truppen er nu ca. 50% større end hvad der var tilfældet i sidste sæson. Enkelte kæmper stadig med et par skader som der skal tages hensyn til, men grundlæggende er der styr på det og rytterne er fokuserede og målrettede.

Årets første samling bød på nat træning fredag aften, deltagelse i weekendens afdeling af den sjællandske MTBO vinterserie lørdag formiddag samt en momentbane med korthuske om eftermiddagen. Søndag startede med en enkeltvejs togbillet til Lyngby og derfra stod menuen på 3 timer i sadlen. Træningen bød på et mix af kørsel på MTB spor og kort-momenter på vejen tilbage til Hillerød, hvor der blandt andet blev plads til både stafet træning, korridor løb og mangepost-løb undervejs.

Lørdag aften blev derudover brugt på praktiske oplysninger i forhold til landsholdsdeltagelse for den kommende sæson. Landstræner Lasse Brun Pedersen satte fokus på årets mål og årsprogram, krav og forventninger blev gennemgået.

Trænerne og ryttere ser nu frem til 2019. Det helt store mål er VM på hjemmebane i og omkring Viborg i månedsskiftet juli-august, og forventningerne er høje efter sidste års gode resultater. Næste fokus i opkøringen mod sæsonen bliver den kommende sydsamling på Gran Canaria i marts, hvor vinterens grundtræning skal stå sin prøve og der skal mange kilometer i benene. På den orienterings-tekniske side ses der i første omgang frem til påskeugen som byder på både Pre-MTBO Camp og MTBO Camp, også dette på Viborg-egnen. De danske landsholdsryttere vil stå for banelægningen til Pre-MTBO Campen, hvorefter de deltager i MTBO Campen. Givet placeringen i nærheden af VM-terrænerne har en stor del af verdenseliten allerede meldt deres ankomst til begge arrangementer, hvor de vil mødes til 9 dage som byder på træning i verdensklasse og perfekt forberedelse til de kommende mesterskaber.