Skip to main content

Følg landsholdet ved World Cup-afslutningen i Italien

| Nyheder 2021

2021 worldcup ida ak
Torsdag formiddag tager 12 danske landsholdsløbere hul på World Cup-finalen, der i år løbes i Italien over tre afdelinger.

Førstedagen gemmer på en barsk langdistance i Cansiglio-skovene i Dolomitterne nord for Venedig.  Her venter der 13 og 19 kilometer i hhv. dame og herreklassen med knap 600 og 850 højdemeter undervejs i de respektive klasser.

Lørdag er det igen Cansiglio-skovenes stenede og detaljerige terræn, der skal dystes i. Denne gang på en mellemdistance, inden World Cup-feltet rykker ind i skisportsbyen Cortina d’Ampezzo for at løbe den afsluttende sprintstafet søndag eftermiddag.

- Vores dygtige løbere får i de kommende dage endnu en gang muligheden for at måle sig med resten af verdenseliten. Selv om vi ikke stiller nogle konkrete resultatmål op for løbene, regner vi med at løberne giver alt hvad de har for at lave gode præstationer, siger sportschef Anders Hav Bachhausen.

2021 worldcup soren thrane
Søren Thrane Ødum er med sine flotte præstationer fra maj måneds EM i Schweiz og den imponerende ottendeplads på World Cup-mellemdistancen på Idre Fjäll den højest placerede dansker i den samlede World Cup-stilling på en 14. plads inden de kommende dages konkurrencer.

I holdkonkurrencen, hvor både individuelle løb og stafetter tæller, ligger Danmark på en syvendeplads et godt stykke efter russerne på sjettepladsen.

Dyk ned i World Cup-stillingen her hos det internationale orienteringsforbund her: https://orienteering.sport/worldcup-page/standings/

- Skovdistancerne i de kommende dage er de sidste internationale skov-konkurrencer på det her niveau i næsten et år. Fra søndagens sprintstafet og frem vil forberedelserne til næste års rene Sprint-VM på hjemmebane i juni have vores primære fokus, fortæller sportschefen.

Følg med hjemmefra
Der bliver rig mulighed for at følge de danske løbere og afslutningen på World Cuppen. Både lørdag og søndag er der tv-produktion fra hhv. kl. 12.30 og 13.30. Der kan købes adgang til sendingerne hos IOF: https://orienteering.sport/event/world-cup-final/welcome/

SVT og NRK sender også både lørdag og søndag.

Torsdagens langdistance kan også følges via livesiden hos IOF, hvor der er målkamera og GPS-tracking.

Herunder er det danske World Cup-hold. Alle løber både lang- og mellemdistancen. Tre sprintstafethold udtages efter mellemdistancen.

Damer
Annika Simonsen, FIF Hillerød
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød
Ida Agervig Kristiansson, OK Snab
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød

Herrer
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Eskil Schøning, OK Pan
Magnus Dewett, OK Snab
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød
Rasmus Møller Jess, OK Roskilde
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Fotos af Jeppe Ruud fra World Cup-runden på Idre Fjäll i august