Skip to main content

Lærerig Euromeeting-tur med kostfokus

| Nyheder 2021

2021 euromeeting jacob s

 Jacob Steinthal undervejs på lørdagens mellemdistance - alle fotos: Iben Valery.

Der var rig mulighed for at forberede sig på både kostplaner under mesterskaber og orienteringsløb i schweizisk alpeterræn for de 14 danske løbere, der i weekenden deltog i Euromeeting.

Både lørdagens mellemdistance og søndagens langdistance blev løbet omkring toppen Bettmeralp i terrænet, der ligger mellem 1800 og 2700 meter over havet.

Terrænmæssigt er det omtrent så langt væk fra de hjemlige terræntyper man kan komme med meget kuperet kontinentalt og åbent terræn.
- se eksempelvis herrernes GPS og kort fra langdistancen her: 
- og damernes mellemdistance her

Derfor fungerede turen også som en læringstur for U23-landsholdsgruppen og de to wildcard-løbere, der var med.
Det var samtidig en oplagt mulighed for at smage på terræntypen, der venter løberne ved verdensmesterskaberne om knap to år i Schweiz, hvor byen Flims er centrum for VM.

2021 euromeeting lenebundgaard

 

Kostfokus undervejs
Den centrale fokus for turen var kost og ernæring – og Team Danmarks sportsdiætist Lene Bundgaard (billedet herover) var med og holdt undervejs både oplæg og tog personlige snakke med løberne.

Løberne skulle blandt andet registrere og fik senere gennemgået deres kost op til Euromeeting-weekenden.

På den måde skulle løberne gerne få en stærkere forståelse af hvordan man sætter en fornuftig kostplan sammen – både i hverdagen og i forbindelse med perioder med flere konkurrencer.

2021 euromeeting malin ak For nogle af løberne blev søndagens langdistance-udfordringer også krydret med dårlig sigt - her er det Malin Agervig Kristiansson, der gemmer sig i disen.

Efter weekendens alpestrabadser fortsætter en del af løberne videre til denne uges World Cup-konkurrencer i Dolomitterne, mens resten rejser hjem.

Find resultater fra:
Mellemdistancen her: https://www.o-l.ch/cgi-bin/results?rl_id=5871
Langdistancen her: https://www.o-l.ch/cgi-bin/results?rl_id=5874