Skip to main content

OK Pan sejrer i sprintstafet i Odsherred

| Nyheder 2021

2021 Nyk MajaAndrine

Fredag aften lagde Nykøbing Sjælland asfalt til en sprintstafet, der både samlede nogle af landets hurtigste orienteringsløbere, og samtidig gav point til den uofficielle stafetliga, som OK Snab førte på forkant af dagens løb.

Sprintstafetten talte samtidig med i grundlaget for udtagelsen af de løbere, der skal udgøre det danske sprintstafethold ved VM i Tjekkiet, der begynder om en god uges tid.

Førsteturen blev en intens affære, hvor en stribe af landsholdsløberne fik lov at måle formen af mod norske Andrine Benjaminsen, der vandt to EM-medaljer i Schweiz i maj.

2021 Nyk MajaIda

Den norske landsholdsløber kom først i mål for OK Pan, men den syvdobbelte verdensmester Maja Alm, der har sigtekornet stillet ind på VM-sprintdistancerne, var bare et sekund efter ved skiftet.

Josefine Lind, der ligesom Maja Alm stillede op på et mix-hold, var tredjehurtigst – og kort efter fulgte Cecilie Klysner i fjerde position for FIF Hillerøds hold.

2021 Nyk Soeren

 

På andenturen hentede Søren Thrane Ødum med sit mix-hold Andreas Bock Bjørnsen og OK Pan, der fulgte fire sekunder efter. Emil Øbro, der også stillede op på mix-hold, var ti sekunder efter som nummer tre, mens Malthe Poulsen, FIF Hillerød tabte et par minutter, men holdt fast i fjerdepladsen.

På et af de andre mix-hold fik Jakob Edsen også vist sig frem med en stærk andentur, hvor han ligesom Søren Thrane Ødum var under de 15 minutter,

OK Pan Aarhus sled sig med Oscar Sig Tranberg tilbage på førstepladsen på tredjeturen og skabte et afgørende hul til de efterfølgende mix-hold, så  Lotte Jauhojärvi Markussen kunne løbe en komfortabel sejr hjem foran FIF Hillerød og OK Øst Birkerød.

Med sejren overtager OK Pan føringen i den uofficielle stafetliga efter tre afdelinger. Pan har 272 point, mens FIF Hillerød følger efter med 262 point.

Sprintstafetten var første løb af tre i Odsherred Orienteering Open, der fortsætter med en afkortet langdistance i Rørvig Sandflugtsplantage.

Alle fotos: Finn Skouenborg

2021 Nyk Cec