Skip to main content

Holdet til VM i Tjekkiet er udtaget

| Nyheder 2021

Line Cederberg, Emil Øbro, Cecilie Klysner og Jakob Edsen er blandt de 12 udtagne løbere til VM i Tjekkiet.

Nu er der sat navn på de løbere, der skal repræsentere Danmark ved VM i Tjekkiet fra 3. - 9. juli.

Udtagelsen er faldet på plads efter de to udtagelsesløb i Tjekkiet, som 21 danske eliteløbere var rejst ned for at løbe i weekenden.

Efter lørdagens mellemdistance var løberne i går ude på en spektakulær og brutal langdistance i et af de meget specielle tjekkiske sandstensterræner, som også venter på langdistance og stafet til VM.

Længden på banerne var ikke skræmmende, men det var antallet af højdemeter til gengæld, og de lange og stejle skrænter med enorme sandstensformationer gav også rigeligt af komplicerede vejvalgsudfordringer, hvor det ofte ikke var dumt at søge langt rundt for at undgå at skulle passere for mange stejle og dybe slugter.

Line Cederberg var den af de danske damer, der tacklede udfordringerne bedst og klarede de 7,5 km. med 580 meter stigning på 85 minutter og blev nummer 14 i det stærke felt af bl.a. svenskere, tjekker, schweizere, finner og russere, 14 minutter efter vinderen, Tove Alexandersson.

2 minutter efter fulgte Miri Thrane Ødum, og yderligere 4 minutter efter var Annika Simonsen 7 sekunder bedre end Josefine Lind.

Hos herrerne var Søren Thrane Ødum bedste dansker på en 24. plads, 16 minutter efter den suveræne norske vinder, Kasper Fosser, der løb de 11,5 km. med 860 meter stigning på 87 minutter. Yderligere 3 og 5 minutter efter fulgte hhv. Jakob Edsen og Emil Øbro.

Resultater og kort fra weekenden kan ses her på VM-arrangørernes hjemmeside.

Umiddelbart efter langdistancen udtog landstrænerne, Jeppe Ruud og Tue Lassen, samt sportschef Anders Hav Bachhausen og løbervalgt udtagelsesrepræsentant Ida Bobach, holdet til skovdistancerne til VM, så alle løbere kunne blive informeret i går.

I dag rejser de løbere der ikke er udtaget til VM hjem til Danmark, mens VM-holdet fortsætter på en 10-dages VM-træningslejr, som den sidste vigtige forberedelse mod VM.

Udtagelsesansvarlig Tue Lassen udtaler: ”Det har været en intens udtagelsesproces i går, men løberne har tacklet den svære proces godt, og nu glæder vi os til at tage fat på 10 rigtigt vigtige træningsdage her i Tjekkiet. Flere viser i store eller mindre dele af konkurrencerne, at de holder højt internationalt niveau, men vi ser også at vi generelt laver for mange fejl, og at der også er noget arbejde at gøre rent fysisk. Vi har dog også tro på at der kan rykkes meget på løbernes niveau i løbet af træningslejren. Samtidig glæder vi os til at give VM-debut til hele seks løbere, som får lov til at prøve sig af på den allerstørste scene vi har i orientering”.

Skovstafetholdene udtages tirsdag d. 8. juni efter en stafettræning, hvor også løbere fra bl.a. Finland, Estland, Letland, Storbritannien og Norge deltager. Stafettræningen indgår i vurderingen sammen med weekendens to individuelle testløb.

Sprintstafetholdet udtages endeligt i slutningen af juni, hvor der - udover resultaterne fra EM - også indgår resultater fra en sprintstafettræning på træningslejren, samt den nationale elitesprintstafet i Nykøbing Sjælland d. 25/6 i vurderingen.

Udtagelseskriterierne kan læses her.

Du finder VM's hjemmeside her.

Holdet til VM:
Damer:
Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering (Mellem, Lang)
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering (Sprint)
Ida Agervig Kristiansson, OK Snab (Sprint)
Josefine Lind, OK Gorm (Sprint, Mellem)
Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK (Lang)
Maja Alm, OK HTF (Sprint)
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød (Mellem, Lang)

Herrer:
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK (Sprint)
Eskil Schøning, OK Pan Aarhus (Mellem)
Jakob Edsen, Aarhus 1900 (Sprint, Lang)
Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK (Mellem)
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød (Sprint, Mellem, Lang)

Reserver:
Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK (Mellem2)
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK (Lang2)
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar (Sprint1)
Malin Agervig Kristiansson, OK Snab (Sprint2)
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus (Sprint1)
Jacob Steinthal, FIF Hillerød (Sprint 2, Mellem2, Lang2)

Derudover fungerer følgende løbere – som er udtaget til andre distancer – også som reserver: Line Cederberg (Mellem1), Josefine Lind (Lang1), Emil Øbro (Lang1), Jakob Edsen (Mellem1).

Ved spørgsmål kan sportschef Anders Hav Bachhausen kontaktes på (6178 3576/Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) og løbervalgt udtagelsesrepræsentant Ida Bobach kontaktes på (3066 4282/Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.).