Skip to main content

Ungt hold sikrede OK Snab DM-guld i solbeskinnet sprintstafet

| Nyheder 2021

Linus Agervig Kristiansson - her fanget i begyndelsen af maj - kunne sammen med klubkammeraterne i Snab fejre DM-guldet efter søndagens sprintstafet. 

Solen skinnede også i dag over Nordsjælland og DTU, der igen dannede rammen om et dansk mesterskab – DM i Sprintstafet, som Søllerød OK arrangerede på fineste vis med respekt for coronarestriktionerne.

Klasserne var spredt ud over det meste af dagen for at begrænse større forsamlinger. Så allerede kl. 9 blev klasserne D/H 12 og D/H 16 sendt afsted og små tre kvarter senere kunne henholdsvis Horsens OK og OK Snab glæde sig over danske mesterskaber i de yngste klasser.

Midt på eftermiddagen var det tid til seniorklassen - D/H21. Og her skulle det vise sig, at fire juniorløbere udgjorde det bedste hold på dagen.

På førsteturen kunne Faaborg OK’s Emma Klingenberg løbe først ind til skiftet efter en stærk finish, men bare fire sekunder senere fulgte OK Snabs Eva Örnhagen Jørgensen, der blev dansk mester i D18 i gårsdagens individuelle sprint.

Efter dem var der mere end et minut ned til de nærmeste forfølgere, to Søllerød OK-hold, et hold fra Allerød OK og to OK Pan Aarhus-hold.

Og da Emma Klingenberg var ene løber på Faaborg-holdet, blev Linus Agervig Kristiansson sendt ud i en meget komfortabel førerposition for OK Snab.

Han løb en stabil andentur og holdt fast i føringen på omkring et minut. Og da de to sidste løbere på holdet, Jeppe Edvardsen og Malin Agervig Kristiansson begge undgik større tidstab og holdt sig under 18 minutter pr. tur, kunne OK Snab fejre det danske mesterskab i sikker stil med knap halvandet minut ned til forfølgerne efter fire ture i solen.

Bag Snab-løberne havde Søllerød, Allerød og Pan kæmpet om sølvmedaljen – men en flot sidstetur fra OK Pans norske landsholdsløber Andrine Benjaminsen afgjorde sagerne, så sølvet endte i Aarhus og hos holdet med Marie Møller Nielsen, Jonas Damm Als og Rasmus Djurhuus på de første ture.

Et lille halvt minut senere krydsede Søllerøds landsholdsløber Mathilde Smedegaard Madsen stregen til en bronzemedalje efter forlæg fra Alberte Kaae-Nielsen, Rasmus Thrane Hansen og Mathias Buchgreitz.

Dagens DM Sprintstafet var samtidig anden afdeling i den uofficielle stafetliga, der blev skudt i gang i begyndelsen af maj, som du kan læse her.

Med dagens sejr rykker OK Snab klart op på førstepladsen med 190 point, OK Pan kravler op på andenpladsen med 172 point, mens FIF Hillerød, der vandt første afdeling deler tredjepladsen med Søllerød OK. Begge hold har 150 point.

DM-weekendens hjemmeside med resultater og link til kort og stræktider finder du her.