Skip to main content

22. december: Höst Open og Sprint i Rønne

| Nyheder 2018

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Igen i dag er der hele tre løb bag lågen - og denne gang skal vi en tur til Bornholm.

I weekenden d. 25. - 27. oktober byder Viking Atletik Orientering og PI København nemlig på sprint i Rønne og Höst Open.

Fredag arrangerer PI København bysprint i Rønne, der er Bornholms ”hovedstad”. I Rønnes gamle bydel bliver der mulighed for at løbe i et originalt, bornholmsk bymiljø med bindingsværkshuse, krogede gader og små, finurlige pladser. Dette bliver måske kombineret med byens helt forskellige havnemiljøer, et nærliggende naturområde og nyere by-områder; - det er alt sammen op til banelæggeren.

Der løbes på nytegnet sprintkort.

Lørdag løbes der i Rø Plantage, der byder på kulturskov med god gennemløbelighed og en del veje og stier. Der er dog også områder med naturskov præget af detaljeret kupering med færre stier og med svær gennemløbelighed.

Søndag løbes der på Hammeren, der byder på alt fra fugtig hede til frodige dale, tørre lyngområder og stejle fuglefjeld. Området er generelt let fremkommeligt, men der findes også svært fremkommelige områder med tæt undervegetation. Flere steder er der spor efter tidligere sten-brydning. Der findes et afvekslende stinet i området, hvor det mest markante er den gamle kyststi, der følger kystlinjen rundt om Hammerknuden, mens der inde på ”knuden” er tale om mange og mindre stier. Hele området topper ved Hammerfyret, der ligger 82 meter over Østersøen.

Begge kort revideres i 2019.

Se mere på Höst Opens hjemmeside og Facebooksiden for løbet - begge opdateres løbende.