Skip to main content

Nyt terræn til JWOC og EYOC testløb 2019 - en tidlig julegave

| Nyheder 2018

jwocmellemJunior-VM og Ungdoms-EM er de to største internationale begivenheder for ungdoms- og juniorløbere. Når Junior-VM 2019 arrangeres på hjemmebane i Silkeborg og Aarhus, så bliver det et stævne talenter i dansk orientering vil kæmpe hårdt for at blive udtaget til, og en begivenhed hele O-Danmark vil glædes over.

Junior-VM arrangørerne har derfor gjort en ekstraordinær indsats for at skabe optimale rammer for testløbene, herunder at sikre størst mulig relevans af terræn. Igennem de sidste 6 måned har det igennem dialog med private skovejede lykkedes arrangørerne at få åbnet store områder omkring Himmelbjerget der normalt er utilgængelige for orientering. Det betyder at Junior-VM og Ungdoms-EM testløbene på mellem- og langdistance nu flyttes fra Ørnbjerg Møller og til Himmelbjerget, et områder der sidst er blevet brugt til orienteringsløb under VM 2006 hvor den afsluttede stafet blev løbet i terrænet.
Kortet over Himmelbjerget bliver nytegnet af Steen Frandsen, mens banerne vil blive lavet af Jens Børsting, Silkeborg OK, og Kent Lodberg, OK Pan Aarhus.
Sprintdistancen vil blive afholdt i endnu et jomfrueligt område, Marienlystparken i Aarhus NV. Kortet tegnes af Kell Sønnichsen, OK Pan Aarhus, og banerne laves af Søren Bobach, ligeledes OK Pan Aarhus.
Alle banelæggere og korttegnere har ansvaret for lignende opgaver til Junior-VM, og dermed sikres deltagerne i årets udtagelsesløb til Junior-VM og Ungdoms-EM de bedst mulige og relevante forberedelser mod Junior-VM og Ungdoms-EM.

Juniorlandstrænerteamet er glade for det arbejde Junior-VM arrangørerne har gjort for at sikre adgang til terrænet omkring Himmelbjerget, og glæder sig over udsigten til testløb med høj sportslig relevans og stor kvalitet. Juniorlandstrænerteamet håber på forståelse fra klubber og løbere der pga. de sene terrænskifte kan opleve gener.

Der vil i forbindelse med testløbene 2019 også blive udenlandsk deltagelse fra andre landshold. Ca. 75 internationale juniorløbere forventes at takke ja til juniorlandsholdets invitation. Det lover godt for konkurrencerne, og giver danske løbere god mulighed for at prøve formen af mod andre nationer. 

Danske løbere snydes ikke for denne mulighed, og der vil efter testløbene være mulighed for put'n run på testløbsbanerne, ligesom der også vil blive tilbudt mellemsvære og lette baner d 9. og 10. på Himmelbjerget.

De præcise områder der per dags dato er spærret kan ses på nedenstående link til Google Maps link på oversigtskortene nedenfor:
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=da&hl=da&mid=1zwo1SDP7-XiKVoqnIJrHXrBDI1C2y95N&ll=56.132125273036266%2C9.817810122339893&z=11

Testlob 2019 Marielystparken EmbargoTestlob 2019 Himmelbjerget Embargo.png

Lukningen af Ørnbjerg Mølle er per dags dato ligeledes ophævet.

Lørdag den 8. juni Sprint, Marienlystparken
Banelægger: Søren Bobach
Korttegner: Kell Sønnichsen

Søndag den 9. juni Langdistance, Himmelbjerget
Banelægger: Kent Lodberg
Korttegner: Steen Frandsen

Mandag den 10. juni Mellemdistance, Himmelbjerget
Banelægger: Jens Børsting
Korttegner: Steen Frandsen

Forventede vindertider:

   Sprint Mellem Lang
 D16 10-12 min 20-25 min 40 min
 D20 12-13 min 20-25 min 55 min
 H16 10-12 min 20-25 min 45 min
 H20 12-13 min 20-25 min 70 min

På vegne af arrangørerne og juniorlandstrænerteamet
Rasmus Folino Nielsen
Juniorlandstræner og talentudviklingsansvarlig
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.