Skip to main content

Seniorlandsholdsgruppen 2019

| Nyheder 2018

Sprintstafet2018 1

Landsholdet har igennem en lang periode præsteret på et ekstremt højt niveau og leveret fantastiske VM resultater ved hvert eneste VM i 5 år. De mange flotte resultater er fordelt mellem en stor gruppe af løbere som har repræsenteret landsholdet igennem lang tid. Flere af de ældre løbere kan fortsat kæmpe med om medaljerne til VM 2019 og VM 2020, mens andre har valgt at stoppe deres landsholdskarrierer for at fokusere på andre sider af livet.
Landsholdet står derfor overfor et snarligt generationsskifte, og landstrænerne Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg har derfor valgt at udtage et landshold med primært yngre løbere fulde af energi og drømme om fremtidige resultater, samt erfarende løbere med store VM-meritter.

Seniorlandsholdsgruppen 2019 består af 11 løbere, og der er blevet plads til to nye navne, Camilla Bevensee OK Pan Aarhus og Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK. To løbere der igennem sæsonen har vist god udvikling og vilje til at forfølge en drøm om internationale resultater. Yderligere 4 løbere har været i spil til en plads på landsholdet, men har af forskellige årsager valgt at takke nej til en plads på landsholdet. Der kan blive tale om supplering af landsholdsgruppen i løbet af sæsonen.

Ud af landsholdsgruppen glider Andreas Boesen, OK Roskilde, der efter en svær periode har valgt at prioritere andre dele af livet højere end eliteorientering på landsholdet. Andreas Boesen vandt i 2017 en flot VM-sølvmedalje i sprintstafet, og har i perioden 2012-2018 været en stærk del af miljøet på landsholdet. Landstrænerne håber at Andreas Boesen igen vil være at finde på landsholdet på et senere tidspunkt.

Damer:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Camilla Bevensee, OK Pan Aarhus
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Josefine Lind, OK Gorm
Maja Alm, OK HTF Haderslev

Herrer:
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering
Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK
Søren Bobach, OK Pan Aarhus
Tue Lassen, Faaborg OK

Spørgsmål til udtagelsen kan rettes til landstræner Torbjørn Gasbjerg tlf. 2251 5156 eller landstræner Kenneth Buch tlf. +47 4128 2829